GAIA

GAIA

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Σύλλογος Αρχέλων μελετά τις θαλάσσιες χελώνες του Αμβρακικού

thalassia-xelona


Τρεις νεκρές χελώνες τις τελευταίες μέρες στην περιοχή
Μελέτη για τις θαλάσσιες χελώνες που διαβιούν στον Αμβρακικό Κόλπο και την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει κατά την φετινή θερινή περίοδο ο Σύλλογος Αρχέλων σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία.
Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μέρος ευρύτερου διακρατικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν οι φορείς διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ....
και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταγραφή και τον έλεγχο των παραλιών που ενδέχεται να φιλοξενούν φωλιές χελωνών καθώς και την τοποθέτηση πομπών, αλλά και την λήψη δείγματος ιστού για γενετική ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των χελωνών .
Μέσα από την προσπάθεια αυτή ο Σύλλογος ευελπιστεί να αποκομίσει σημαντικά στοιχεία τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας μιας μορφής θαλάσσιας ζωής που τα τελευταία χρόνια απειλείται συστηματικά αφού δεκάδες χελώνες εντοπίζονται νεκρές στην παράκτια ζώνη του Αμβρακικού και του Ιονίου.
Την ίδια ώρα συνεχίζουν να εντοπίζονται νεκρές θαλάσσιες χελώνες στην ευρύτερη περιοχή.
Μια εντοπίστηκε στον Παντοκράτορα, μια στο Άκτιο και μια προ ημερών στο λιμάνι της Πρέβεζας ανεβάζοντας έτσι σε 8 τα περιστατικά από την αρχή του έτους.
Πηγή: www.pamepreveza.gr