GAIA

GAIA

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για δεύτερη φορά αίρεται η βουλευτική ασυλία Κοντογεώργου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα το πρωί θέμα της άρσης ασυλίας Βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Κώστας Κοντογεώργος.
Στην αιτιολογία για την συζήτηση της άρσης του Βουλευτή αναφέρεται.."για απιστία στην ...Υπηρεσία από κοινού με ελάττωση της δημόσιας και νομαρχιακής περιουσίας άνω των 120.000 ευρώ και επιδιωχθέν όφελος και προξενησθείσα ή απειληθείσα ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ν.Α. άνω των 150.000 ευρώ"
Για δευτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η βουλή ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ευρυτανίας μετά την συζήτηση του Φεβρουαρίου...Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Kώστα Κοντογεώργου για υπόθεση για το λατομείο στη οποία ομόφωνα αθωώθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline η τωρινή άρση ασυλίας του Κοντογεώργου πρόκειται για την υπόθεση της Ευρυτανία ΑΕ τότε που ήταν ο ίδιος Νομάρχης.
Υπέρ της άρσεως ασυλίας ψήφισαν 154 Βουλευτές, κατά της άρσεως ασυλίας 37 και 1 λευκό.

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κατά την ομιλία του πριν την ψηφοφορία ζήτησε απο το σώμα της Βουλής να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του,προκειμένου όπως δήλωσε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεσή του.Επίσης έκανε λόγο για «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση τονίζοντας..
"Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια τελική επισήμανση. Τελικά, το βάρος της εκκαθάρισης του πολιτικού κόσμου έχει αποδειχθεί «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση".
Περισσότερες πληροφορίες για το τι δήλωσε ο Βουλευτής σύντομα...