GAIA

GAIA

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Παραιτήθηκε η Σ. Βούλτεψη! Μοναδικό ρεκόρ αποχωρήσεων από την κυβέρνηση πριν την ορκωμοσία!


Ένα μοναδικό ρεκόρ, το οποίο ενδέχεται να μην έχει επαναληφθεί ποτέ παγκοσμίως κατέχει από το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς πλέον μετράει συνολικά 4 μέλη της τα οποία παραιτούνται από θέση υπουργού ή υφυπουργού πριν καν προλάβουν να ορκιστούν! Συγκεκριμένα, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Σίμο Κεδίκογλου των ονομάτων των νέων υπουργών και υφυπουργών της ....κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό που προέκυψε από την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας που της ανατέθηκε! Όπως έγινε γνωστό, στη θέση της κ. Βούλτεψη θα τοποθετηθεί η βουλευτής Μαγνησίας Ζέτα Μακρή.
Οι λόγοι της άρνησης της κ. Βούλτεψη να αναλάβει εν λόγω πόστο στο κυβερνητικό σχήμα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν της άρεσε η «δομή» του υπουργείου.
Το εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που από την παρούσα κυβέρνηση παραιτείται υπουργός πριν καν ορκιστεί! Η πρώτη φορά ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν κατά το σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου είχαν υπάρξει ούτε λίγο ούτε πολύ... τρεις παραιτήσεις πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα, είχαν παραιτηθεί ο Βασίλης Ράπανος, ο οποίος είχε οριστεί υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν κατάφερε για λόγους Υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ακολούθως ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, λόγω ασυμβιβάστου της ιδιότητας, μεταξύ άλλων, μέλους της Κυβέρνησης ή Υφυπουργού και συμμετοχής στο κεφάλαιο ή τη διοίκηση εξωχώριας (offshore) εταιρείας, ενώ στις 9 Ιουλίου του 2012, παραιτήθηκε και ο Νίκος Νικολόπουλοςπου είχε οριστεί υφυπουργός Εργασίας!
Έτσι, με την παραίτηση της κ. Βούλτεψη, η παρούσα κυβέρνηση μετράει συνολικά 4 υπουργούς και υφυπουργούς που ορίστηκαν αλλά αποχώρησαν πριν καν προλάβουν να ορκιστούν!