GAIA

GAIA

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μάθητες και δάσκαλοι...κλέβουν την παράσταση!

0ath1
Μαθητές από 12 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής παρουσιάζουν , με την καθοδήγηση των δασκάλων τους θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους χαρίζοντας στους θεατές ένα πολύ όμορφο θέαμα....

Για πρώτη φορά φέτος άνοιξε την αυλαία του, το 1ο  Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αγρίνιο το οποίο διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και του ΔΗΠΕΘΕ.
Η πρωτοβουλία βρήκε θερμούς υποστηρικτές, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να εξελιχθεί σε θεσμός σηματοδοτώντας κάθε σχολική χρονιά, ενισχύοντας έτσι τη δημιουργικότητα των μικρών μαθητών και κυρίως  εμπλουτίζοντας την πολιτιστική ζωή της πόλης.
0theatrikh par
Την Τετάρτη το 2ο Ειδικό Σχολείο πλημμύρισε με ποιήματα και τραγούδια την αίθουσα με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις  Νταλιάνη Αργυρώ και Θυμιώτη Πένυ καθώς επίσης και δύο θεατρικά: Aπό το 5ο Δημοτικό το έργο “Η πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή” με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Κυριαζή Χρήστο και από το 10ο Δημοτικό το έργο “Το μεγάλο μας τσίρκο” με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αναγνωστοπούλου Δήμητρα.
0athe11
Σήμερα σειρά είχαν οι θεατρικές παραστάσεις το «Δρακοπαραμύθι» σε διασκευή της εκπαιδευτικού Βασιλικής Τσώνη που ανέβασε το 17ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και «Ο νεαρός Βασιλιάς» από το 21ο Δημοτικό Σχολείο με τη διασκευή του έργου του Όσκαρ Ουάλιντ από τον εκπαιδευτικό  κ. Βασίλη Κομπορόζο.
 Το φεστιβάλ αναμένεται να κορυφωθεί με πλούσιο πρόγραμμα το τριήμερο:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ, Ημέρα Παράδοσης και Ιστορίας
18:00, Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας, χορωδία: «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Λανόπουλος Θωμάς.
19:00, 12ο Δημοτικό Σχολείου Αγρινίου, «χοροί αφιερωμένοι στη θάλασσα». Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Kυρίος Ηλίας.
20:30, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου, θεατρικό: «Να ζει το Μεσολόγγι». Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μαυρίκας Χαράλαμπος.
0ath3
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30, 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, θεατρικό: «Χάθηκε το καλοκαίρι». Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παρασκευοπούλου Μαριάνθη.
19:00, 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, χορωδία: «Μουσική χωρίς… σύνορα». Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κατσιπάνου Βελισσαρία.
20:00, 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου, θεατρικό: «Ιστορίες για ποντίκια και άλλα… ζώα». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Λιάτσου Χριστοφορούλα, Καρφή Αγγελική, Ντζούρβα Ελένη.
0athe5
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
10:30, 11o, 16o και 17o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: «Τα Γαλλικά γιορτάζουν». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κουρεμένου Νένα, Γιανούτσου Ζωή.
12:00, 16o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, θεατρικό: «Αποσπάσματα από τον Ελληνικό κινηματογράφο». Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νιάουστα Αγγελική.
18:30, Νηπιαγωγείο Λεπενούς, θεατρικό: «Οι Θεοί και οι μύθοι τους». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Σωτηροπούλου Αθανασία, Κοκκότου Σοφία, Χούτα Αναστασία, Μήχα Αθανασία.
20:30, 20ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, θεατρικό: «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ζιόβα Δέσποινα.