GAIA

GAIA

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκαν 40 στελέχη απο την Τράπεζα της Ελλάδος!


Σοκ στο Τραπεζικό Σύστημα! Παραιτήθηκαν 40 στελέχη απο την Τράπεζα της Ελλάδος! Λόγω των προβλεπόμενων μειώσεων στους  μισθούς τους
Σοκ για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και -για εντελώς διαφορετικούς λόγους - στην κοινωνία προκαλεί η ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της διάταξης που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6), που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).
Ανάμεσα στους παραιτηθέντες είναι και ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος, ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα, η οποία συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αποχωρούν επίσης ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών, Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ, Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης. κ.α.