GAIA

GAIA

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αρχηγός της Μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτρης Σταμάτης με ανοικτή Επιστολή - Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει τον ορισμό έκτακτης συνεδρίασης του οργάνου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, οι πρόσφατες εξελίξεις, οι κίνδυνοι συγχώνευσης ή κατάργησης του και η λήψη απόφασης για συντονισμένη δράση, που θα ανατρέψει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας ή ακόμα και τρίτων προς τούτο».
Να υπογραμμισθεί ότι η επιστολή-αίτημα θα βρίσκεται στο Γραφείο της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Κατάστημα (Χαρ. Τρικούπη αρ. 10 - 1ος Όροφος), από αύριο μέχρι και την Δευτέρα από τις 11:00 – 13:00, έτσι ώστε να το συνυπογράψει, όποιος Δημοτικός Σύμβουλος το επιθυμεί και ανεξαρτήτως παρατάξεων .

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της 23ης Μαρτίου 2011, σε δήλωση μου προ ημερησίας διατάξεως με αφορμή την υπογραφή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας του ιδρυτικού διατάγματος του Εφετείου Αγρινίου, είχα σημειώσει και τονίσει. με έντονο μάλιστα τρόπο, ότι αυτή την περίοδο επιβάλλεται να δώσουμε μεγάλη προσοχή και στους κινδύνους που αναδεικνύονται από την εφαρμογή «Καλλικράτη» στην παιδεία και αφορούν την λειτουργία ή και την ύπαρξη ακόμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να δούμε και το Πανεπιστήμιο. Γιατί συνήθως στην πολιτική “δίνουνε” κάτι, για να “πάρουν” κάτι άλλο».
Δυστυχώς δεν πέρασε ούτε μήνας και αυτό που φοβόμουν, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ
Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, τις ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και τις κινητοποιήσεις όλων των συλλόγων των φοιτητών, επιβάλλεται ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με μοναδικό θέμα συζήτησης το παρακάτω: 
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, οι πρόσφατες εξελίξεις, οι κίνδυνοι συγχώνευσης ή κατάργησης του και η λήψη απόφασης για συντονισμένη δράση, που θα ανατρέψει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας ή ακόμα και τρίτων προς τούτο».
Επειδή κ. Πρόεδρε, όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και σοβαρό, παρακαλώ για τον όσο το δυνατόν πιο σύντομο ορισμό αυτής της συνεδρίασης, στην οποία εκτός των άλλων, θα πρέπει να προσκληθούν τα μέλη της διοικούσας, οι καθηγητές και εκπρόσωποί τους, οι Φοιτητικές Παρατάξεις, και οι εκπρόσωποί τους, ο Σύλλογος των Φίλων του Πανεπιστημίου και φυσικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και οι βουλευτές του νομού».


               Με τιμή
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ




     ·  ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
·  ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ