GAIA

GAIA

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ»

Σαφές μήνυμα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος σε όσους «ενοχλούνται» με την θετική πορεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Ερωτώμενος σήμερα, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει την δική του αυτόνομη πορεία.
Με το δικό του Οργανισμό.
Με το δικό του τακτικό προϋπολογισμό κάτι το οποίο καταφέραμε φέτος για πρώτη φορά.
Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από αυτή την σημαντική εξέλιξη.
Δυστυχώς δεν ενοχλήθηκαν μόνο κάποιοι που βρίσκονται εκτός του Πανεπιστημίου αλλά και κάποιοι που έχουν αναλάβει εργολαβικά ρόλο «Δούρειου Ίππου» εις βάρος του πανεπιστημίου.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι :
Η πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και το ΥΠΕΠΘ είναι αρωγοί στην προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής, όπως αποδεικνύει και η έγκριση αυτόνομου τακτικού προϋπολογισμού για το 2011.
Η διοικούσα Επιτροπή κάνει πολύ καλή δουλειά και την στηρίζουμε σε όλους τους στόχους που έχει θέσει.
Ήδη συνέταξε και ενέκρινε τον Οργανισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας, ενέργεια που αποτελεί το επόμενο καθοριστικό βήμα για την ουσιαστική λειτουργική ανεξαρτητοποίηση του Ιδρύματος.
Θα είμαστε δίπλα στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στη Διοικούσα Επιτροπή , στους ακαδημαϊκούς δασκάλους και στους φοιτητές κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ακαδημαϊκός δάσκαλος ο οποίος  έχει διαφορετικό στόχο από το να τιμά το ίδρυμα και τον τόπο που τον εμπιστεύεται, τους φοιτητές του και τον ακαδημαϊκό στόχο.
Στηρίζουμε τους ακαδημαϊκούς δασκάλους οι οποίοι είναι υπερήφανοι για το πανεπιστήμιο που υπηρετούν και όχι αυτούς που απεργάζονται θλιβερά σενάρια που η πόλη έχει ξαναζήσει στο παρελθόν.
Το όραμα για ένα ισχυρό ακαδημαϊκό δίπολο στην Αιτωλοακαρνανία που θα στηρίζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι ένας στόχος που θα υπηρετήσουμε  και θα προασπίσουμε όλοι από κοινού.
Σε αυτό το όραμα δεν χωράνε καταστροφολογίες, απόπειρες αιφνιδιασμού αλλά και προσωπικά παιγνίδια.
Όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας θα μας βρουν απέναντι και δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.
Ας το καταλάβουν καλά και επιτέλους, ας το συνειδητοποιήσουν :
Tο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας είναι πλέον αυτόνομο. και βάζει τις βάσεις ώστε να γίνει ένα ισχυρό ακαδημαϊκό ίδρυμα