GAIA

GAIA

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Διήμερες εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

φοιτητικά νέα
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, των τριών Φωστήρων των Γραμμάτων, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις την ερχόμενη Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα που τιμώνται οι Τρεις Ιεράρχες.

Την Κυριακή 29/1 στις 17.30 το απόγευμα, θα τελεστεί εσπερινός στον ιερό ναό των ...
Τριών Ιεραρχών του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου.
Τη Δευτέρα 30/1 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών του ΑΤΕΙ και αμέσως μετά θα γίνει δεξίωση στην αίθουσα της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 19.00 το απόγευμα, της Δευτέρας με ομιλία στο Συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ στο Κουκούλι, που θα κάνει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου. Ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες και η Λογοποίηση της παιδείας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα βραβευτεί για την προσφορά του στις επιστήμες υγείας, ο κ. Νικόλαος Κούνης, Md., πρ. Καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας.
Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν ο Βυζαντινός χορός «Άγιος Πρωτόκλητος Ανδρέας» σε διεύθυνση Ανδρέα Κοτοπούλη και η Cantelena Χορωδία Πάτρας σε διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου.
Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος είναι ο Δρ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, Διπλωματούχος και Διδάκτωρ Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
*Ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1947 και έχει σπουδάσει στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Νικόλαος Κούνης έχει γεννηθεί στην Πάτρα και έχει μεγαλώσει στο Δερβένι της Κορινθίας. Είχε εισαχθεί 1ος στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 3ος στην ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε πρώτος μετά από πεντέμισι χρόνια το 1965.