GAIA

GAIA

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αγιασμός στα σχολεία του Μεσολογγίου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά

Στα σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τέλεσε, σήμερα, την ακολουθία του αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
koi-kosmas-agiasmos2
Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό και το συγκρότημα όπου στεγάζονται το 1ο και το 2ο Λύκειο, ευχήθηκε στα παιδιά για την καινούργια χρονιά και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.....

Σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως αναγνώσθηκαν από τους ιερείς τα μηνύματα του Σεβασμιώτατου για την νέα σχολική χρονιά.
Ακολουθούν τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου
Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων
 της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
            Αγαπητά μου παιδιά,
Τώρα στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, επιτρέψατέ μου να σας απευθύνω τις ολόψυχες πατρικές μου ευχές. Με όλη μου την ειλικρίνεια και τη δύναμι εύχομαι αυτή τη νέα σχολική περίοδο να την περάσετε με υγεία, με χαρά, με αγάπη για τη μελέτη των βιβλίων σας, με άριστη απόδοσι.
 Εύχομαι και προσεύχομαι και οι εκλεκτοί και σεβαστοί σας εκπαιδευτικοί να έχουν υγεία, φωτισμό και δύναμι, για να σας προσφέρουν πολλά, να σας οδηγούν σε επιτυχίες.
Και αυτή η σχολική χρονιά είναι δώρο του Θεού. Ο Θεός μας, ο οποίος πολύ σας αγαπά, σας προσφέρει μια νέα χρονική περίοδο για να ακούσετε πολλά από τους σεβαστούς δασκάλους σας, να γνωρίσετε περισσότερα, να αυξήσετε τις γνώσεις σας, να ετοιμάσετε τους εαυτούς σας για μεγαλύτερες, για ανώτερες σπουδές, να θέσετε τα θεμέλια για μια αληθινή και ολοκληρωμένη πρόοδο.
Ως πνευματικός πατέρας, ο οποίος σας αγαπά και προσεύχεται για σας, σας παρακαλώ εφέτος να αγαπήσετε πολύ τα βιβλία σας, να τα μελετάτε ολοπρόθυμα, να έχετε εμπιστοσύνη και υπακοή στους δασκάλους σας, να τους σέβεσθε και να τους τιμάτε.
koi-kosmas-agiasmos3Απομακρυνθήτε από τις κακές συναναστροφές, από τις φιλίες που σας φέρουν άσχημες συνήθειες και αλλοιώνουν τον καθαρό, τον αγνό, τον χαριτωμένο χαρακτήρα σας.

Εφέτος, μην αδιαφορήσετε να εγγραφήτε στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας σας και να παρακολουθήτε ανελλιπώς τα θεόπνευστα μαθήματά του. Έτσι θα φέρετε φως αληθινό στη ζωή σας και θα έχετε αλάθητο οδηγό στην πορεία σας, τον Χριστό μας.
Επίσης, μη λησμονείτε και τον τακτικό εκκλησιασμό σας. Κάθε Κυριακή να τρέχετε στον Ιερό Ναό για να προσεύχεσθε, να ζήτε την Θεία Λειτουργία, να δέχεσθε την ευλογία του Θεού. Μόνο έτσι, παιδιά μου, θα έχετε αληθινή πρόοδο.
Σας το εύχομαι ολόψυχα. 

Με πατρική αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
Προς  τους μαθητές και τις μαθήτριες
των Γυμνασίων και Λυκείων της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως
        Αγαπητά μου παιδιά,

         Τώρα, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, σας παρακαλώ να δεχθήτε τον πατρικό μου χαιρετισμό και τις ειλικρινείς ευχές μου. Πηγάζουν από την καθαρή μου πατρική αγάπη και το ενδιαφέρον μου για σας, για την ολοκληρωμένη πρόοδό σας.
Θέλω, με όλη μου τη δύναμι, να ευχηθώ, αυτή την νέα σχολική περίοδο, να την διέλθετε με υγεία, με χαρά, με ολοπρόθυμη αγάπη στην μελέτη, με αρίστη απόδοσι στην καθημερινή σας μαθητεία για να φθάσετε στην αληθινή κατάκτηση της επιστήμης.
Επιτρέψατέ μου να συγχαρώ και τους εκλεκτούς, σεβαστούς σας εκπαιδευτικούς και να ευχηθώ ειλικρινά υγεία, φωτισμό και ενίσχυσι στο μεγάλο και κουραστικό έργο τους.
Είναι γεγονός ότι αρχίζετε την μάχη της μελέτης σας, μέσα σε ένα κλίμα χωρίς ειρήνη και γαλήνη. Καθημερινά ακούτε από εμάς τους μεγαλυτέρους στην ηλικία για δυσκολίες, φόβους, ανησυχίες, αποθαρρύνσεις, ταραχές, για αβέβαιο μέλλον. Και είναι φυσικό, όλα αυτά, να σας αφαιρούν την αισιοδοξία, τη χαρά, τον νεανικό ενθουσιασμό, την θέλησι για αγώνα, την βεβαιότητα για ένα λαμπρό μέλλον.
koi-kosmas-agiasmos4Αγαπητά μου παιδιά,
Θερμά σας παρακαλώ, μην επηρεάζεσθε από όλα αυτά!
Αν εμείς οι μεγαλύτεροι κάναμε λάθη, εσείς μη μένετε σε αυτά! Υψώστε τη σημαία του καθήκοντος, του αγώνος, της επιμελείας και της προόδου σας και αισιόδοξοι συνεχίστε την μάχη της επιστημονικής σας καταρτίσεως.
Το δικό σας, προσωπικό, επιτυχημένο μέλλον, η ευτυχία της οικογένειάς σας, η πρόοδος της κοινωνίας μας και η αναγέννηση της πατρίδος μας σας θέλει τολμηρούς, ανυποχώρητους μαχητές και ήρωες.
Ποτέ μη λησμονείτε μία μεγάλη αλήθεια: Δεν είσθε απόγονοι απολίτιστων και βαρβάρων λαών που στηρίχθηκαν στην ύλη και στη βία. Είσθε απόγονοι ηρώων και μαρτύρων, οι οποίοι με τις αιώνιες αξίες, με τα ιδανικά, με τις θυσίες και τις νίκες, επέτυχαν μεγάλα και θαυμαστά, μεγαλούργησαν.
Αν το θελήσετε, κανείς δε θα σας εμποδίσει να φθάσετε στην αληθινή πρόοδο.
Γι’ αυτό αγαπήστε το βιβλίο, την μελέτη του και όχι τα κακέκτυπα της επιστημονικής καταρτίσεως, τα οποία ο κόσμος της προχειρότητος και της αγραμματοσύνης επιβάλλει. Μελετήστε με σύστημα και επιμέλεια, με επιμονή. Απομακρύνατε ό,τι πρόχειρο, δελεαστικό, φιλόκοσμο και φιλήδονο που θολώνει και σας εμποδίζει να εμβαθύνετε στην μελέτη σας.
Καλλιεργείτε αρετές, αγαπήσατε τις αιώνιες αξίες, τα ιδανικά της Πίστεως και Πατρίδος μας για να γεμίσετε τον εσωτερικό σας άνθρωπο με αληθινό φως και δύναμι.
Και για να γίνουν όλα αυτά, φροντίστε να κάνετε κύριο της καρδιάς σας τον αιώνιο, τον παντοδύναμο, τον αλάθητο οδηγό των νέων, τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Με αυτό τον τρόπο παιδιά μου θα γίνετε νικητές και τροπαιούχοι, ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Το εύχομαι και προσεύχομαι,

Με πατρική αγάπη,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ