GAIA

GAIA

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Με μεγάλη ανταπόκριση η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας στο Αγρίνιο.Μέχρι και το Σάββατο 22  Νοεμβρίου θα παραμείνει στο Αγρίνιο  στο χώρο του παλαιού σταθμού του τρένου, στην Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, η κινητή μονάδα της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας Ελλάδος. Στο χώρο του κινητού μαστογράφου  διενεργούνται δωρεάν μαστογραφίες έπειτα από ραντεβού που έχουν ήδη συμπληρωθεί, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των μαστογραφιών θα είναι περίπου 230.  Ο Μαστογράφος ήρθε στην πόλη μας ύστερα από τη σχετική πρόσκληση της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου.......Η κα. Γεωργία Μπόκα, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (δεξιά), εξηγεί τη διαδικασία και συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα, των επισκεπτριών του μαστογραφού.
Η κα. Μπόκα, πλαισιωμένη από την κα. Ρέτσα Χαρά (αριστερά), υπεύθυνη Μονάδος, Γιατρό Ακτινολόγο και την κα. Κακκάβα Δωροθέα (δεξιά) Τεχνολόγο ΑκτινολόγοΗ κα. Μπόκα, με την κα. Ρέτσα Χαρά και την κα. Κακκάβα Δωροθέα στο εσωτερικό της Κινητής Μονάδας ΜαστογραφίαςΟι υπεύθυνες της Κινητής Μονάδας κα. Ρέτσα Χαρά και κα. Κακκάβα Δωροθέα 
με την κ. Μπόκα και την Δημοσιογράφο κ. Νταγιάντα Δήμητρα  
 για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι μαστογραφίες των γυναικών συνεχόμενες. Υπενθυμίζουμε ότι για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα την κινητή μονάδα μαστογράφου, που βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο Αγρίνιο. 
Από το 1992, το Avon Foundation έχει προσφέρει περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως για την εκπαίδευση, τη διάγνωση, την υποστήριξη και την επιστημονική έρευνα. Στην Ελλάδα, η  AVON, μέσω μιας πολύπλευρης σειράς ενεργειών, υποστηρίζει δυναμικά το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.). Το πλούσιο έργο της εκφράζεται μέσα από την αγορά και χορηγία ενός μηχανήματος έγκαιρης διάγνωσης στην Ε.Α.Ε., καθώς και την αγορά και λειτουργία μίας κινητής μονάδας μαστογράφου τελευταίας τεχνολογίας.


 


Στο χώρο βρίσκεται και διανέμεται ειδικό ενημερωτικό υλικό 
για την εκστρατεία κατά του Καρκίνου του μαστού
Κινητή Μονάδα Μαστογράφου:
Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

Από τον Απρίλιο του 2010 η κινητή μονάδα μαστογράφου, εξοπλισμένη με τα πιο πιο σύγχρονα μηχανήματα, ξεκίνησε το πολύτιμο ταξίδι ζωής στη χώρα μας. Μέσα από αυτό το ταξίδι, η Avon Ελλάδας αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι η Εταιρία που νοιάζεται και φροντίζει τις γυναίκες, κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμά της, βαθιά ανθρώπινο και αληθινά ουσιαστικό. Η μονάδα επισκέπτεται πολλές περιοχές της Ελλάδας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες, μαζί με την πρόληψη και την ενημέρωση που τόσο έχουν ανάγκη. Από τον Απρίλιο του 2010 έχουν πραγματοποιηθεί 24.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες και συνεχίζουμε!
Οι υπεύθυνες της Κινητής Μονάδας κα. Ρέτσα Χαρά και κα. Κακκάβα Δωροθέα 
με την κ. Μπόκα και την Δημοσιογράφο κ. Μυρισιώτη Καλλιόπη 
για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Για να κάνετε Αίτηση Ενδιαφέροντος επίσκεψης της Κινητής Μονάδας, απευθυνθείτε στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (κα Θεώνη Κωστοπούλου - 210 6463576).

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα ψηφιακά πλέον μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.