GAIA

GAIA

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (φωτο)



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου στο Αγρίνιο με τίτλο: «ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όπως τα έζησα» Η παρουσίαση έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιγράφονται γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις, περιέχει συνομιλίες με θύτες, συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα θύματα καθώς και ...
προσωπικές εμπειρίες του δημοσιογράφου -. Συγγραφέα Όλες οι ανθρωποκτονίες Της τελευταίας 35ετίας σε όλο τον ελλαδικό χώρο που απασχόλησαν για πολυ καιρο την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ .

Στο πάνελ εκατέρωθεν του Πάνου Σόμπολου, στην παρουσίαση του βιβλίου, παραβρέθηκαν οι Αιτωλοακαρνάνες: Ο Στέφανος Αναγνώστου, δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, τ. Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κωστής Τσιακανίκας, δημοσιογράφος, Διευθυντής ΕΙΔΗΣΕΩΝ   του  Star Channel και ο δημοσιογράφος - λογοτέχνης Κωστής Τσιάκαλος, που ανέλαβε το συντονισμό της εκδήλωσης.


Κατά την παρουσίαση το λόγο πήρε και ο πολύπειρος ρεπόρτερ και συγγραφέας του βιβλίου,  με καταγωγή από τον Αστακό, Πάνος Σόμπολος, ο οποίος αναφέρθηκε στα 35 μεγαλύτερα εγκλήματα -μεταξύ των οποίων και το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου- που συγκλόνισαν την Ελλάδα και αποτελούν την επιτομή του επί σαράντα χρόνια ρεπορτάζ του. Περιλαμβάνει τις πλέον στυγερές ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, τις οποίες και ο Π. Σόμπολος έζησε από κοντά, κάνοντας ρεπορτάζ, σε όποιον χώρο κι αν 

διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Το βιβλίο, όπως o ίδιος o Συγγραφέας   είπε ΣΕ δηλώσεις του ΤΟ αφιερώνει στους νεότερους συναδέλφους του, με την προτροπή να κάνουν ρεπορτάζ πάντα στον τόπο των γεγονότων, όποια και αν είναι η φύση του (αστυνομικό, πολιτικό, δικαστικό, κ.τ.λ ), εστιάζοντας στη διασταύρωση των πληροφοριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποκάλυψε και το θέμα του επόμενου βιβλίου του που είναι στα σκαριά και θα περιέχει ιστορίες από ληστείες, πλημμύρες, τροχαία, αεροπορικά δυστυχήματα και άλλα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Τόνισε πως στόχος του με την έκδοση αυτού του βιβλίου είναι να περάσει κάποια διδάγματα, όπως παραδείγματος χάρη το «δώσε τόπο στην οργή», καθώς έχει δει να γίνονται πάρα πολλά εγκλήματα για ασήμαντους λόγους, ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τον κόσμο. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Σόμπολος μίλησε με τον κόσμο και υπέγραψε βιβλία.













Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός των Δημοσιογράφων της πόλης του Αγρινίου από όλα τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα, ήταν επίσης:. Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ   Γ. Παπαναστασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ανδρεας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Γιάννης Ματσούκας και στελέχη της τοπικής αστυνομίας, Εκπρόσωποι της Εκκλησίας,   ο βουλευτής κ. Μ. Σαλμάς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αγρινίου κ. Κ. Ρόκος, πολιτευτές, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πλήθος φίλων.