GAIA

GAIA

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

                                                                                                               Μεσολόγγι 15/9/2014
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, βρίσκονταν ανάμεσα σε συμπληγάδες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονταν από τρόικα και μνημονιακή κυβέρνηση. Είχαμε μια διαρκή απορρύθμιση
και κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, που η δυνατότητα προστασίας των εργαζομένων από εργοδοτικές παραβιάσεις, γινόταν όλο και πιο απρόσιτη έως αδύνατη. Οι Επιθεωρητές Εργασίας βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση του εργατικού δικαίου και την μετατροπή του σε εργοδοτικό δίκαιο, παράλληλα με τη μείωση των οργανικών μονάδων, μισθών, κατάργηση εξόδων κίνησης για εξωτερικούς ελέγχους κ.λπ. Οι εργαζόμενοι απ’ την άλλη σε τοπίο εργασιακής ζούγκλας, με συνεχή απορρύθμιση και καταπάτηση των δικαιωμάτων και την αυθαιρεσία όλο και να μεγαλώνει από πολλές επιχειρήσεις.
Με το ΦΕΚ 180/2014 τ. Α΄/29-8-2014 (Π.Δ. 113) που αφορά τον Οργανισμό Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δίνεται η χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει στο εργασιακό τοπίο, καταργώντας το ΣΕΠΕ στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία τμήματος με έδρα το Αγρίνιο. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την συνεχιζόμενη αποψίλωση υπηρεσιών από το Δήμο μας, αλλά και ό,τι έχει απομείνει στοιχειωδώς για να ακουμπήσει ο κάθε εργαζόμενος.
Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις απαξίωσης της όποιας εργασιακής σχέσης έχει απομείνει και καλεί τον Δήμο Μεσολογγίου, τοπικούς φορείς, βουλευτές και  κόμματα, να αντιδράσουν και να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής μας.      

Το Γραφείο Τύπου