GAIA

GAIA

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλεση Αγιασμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2014-2015



Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, τελέσθηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό


έτος 2014-2015. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, όπου και θα λάβουν χώρα τα ενισχυτικά μαθήματα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μαθητών και γονέων και με την παρουσία των Αντιδημάρχων Αγρινίου κυρίου Νικολάου Γκρίζη, Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μαθήσεως, κυρίου Χρήστου Γκούντα, Αντιδημάρχου Οικονομικών και κυρίας Μαρίας Παπαγεωργίου, Αντιδημάρχου Πολιτισμού καθώς και του κυρίου Σπυρίδωνος Παπαθανασίου, Προϊσταμένου της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Αιτωλοακαρνανίας, του κυρίου Κωνσταντίνου Νάκου, εκπροσώπου της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Συμβούλου Μαθηματικών, του κυρίου Φωτίου Μάλαινου, Διευθυντού του 1ου Λυκείου Αγρινίου και του κυρίου Ιωάννη Σάββα, Διευθυντού του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επαίνεσε την προσφορά των εθελοντών καθηγητών, που διδάσκουν σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου & Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και που οδήγησαν στην εισαγωγή 41 παιδιών της περσινής Γ΄ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε ανώτατες και ανώτερες σχολές. Μετά τον αγιασμό, μοιράστηκαν στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σχολικά τετράδια θεμάτων για να τα χρησιμοποιούν στα μαθήματά τους καθώς και το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανά τάξη και ανά τμήμα.

Η έναρξη των ενισχυτικών μαθημάτων της εκκλησίας θα γίνει τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014. Οι έως τώρα εγγεγραμμένοι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ανέρχονται ήδη σε 500 ενώ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για επιπρόσθετες εγγραφές. Εξαιτίας της μεγάλης αυτής προσέλευσης μαθητών και παρά τη συγκινητική ανταπόκριση των 60 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών οι οποίοι θα διδάξουν για 3η συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε, το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», βρίσκεται στην ανάγκη να προβεί εκ νέου σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής και σε άλλους διδάσκοντες και ειδικότερα σε Μαθηματικούς και Φυσικούς.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο τηλέφωνο 26410-22824 και να επικοινωνήσουν με τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη.