GAIA

GAIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΡΑΤΟΣ "EΝ ΚΡΑΤΕΙ" Η ΒΟΥΛΗ;;;



Του Γ. Σταραντζή
Όχι δίχως θυμό και οργή διάβασα σήμερα -2/9/2012- στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής ανέρχεται στους 1.700!!
Μνημείο κομματικής φαυλότητας στεγασμένο στο «Ναό της Δημοκρατίας!»
Μερικοί «εθνοπατέρες» παίρνουν τη «χρυσή ζώνη» σ' αυτό το σκάνδαλο του διορισμού τόσων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν επελέγησαν με δημόσιο διαγωνισμό παλαιότερα ή μέσω του Α.Σ.Ε.Π., ώστε να δοκιμασθούν γνώσεις, προσόντα και ικανότητες τους. Δεν αμφισβητώ συλλήβδην την επάρκεια και την ικανότητα όλων των υπαλλήλων της Βουλής, οπωσδήποτε όμως, ΟΛΟΙ -παλαιότεροι και νεώτεροι-
εισήλθον στο... Ναό της Δημοκρατίας με κομματικό... εισιτήριο χρώματος πράσινου, ροζ, κόκκινου και γαλάζιου! Τώρα έρχεται και το μαύρο... οι κομματικοί αυτοί διορισμοί έγιναν κατά παράβαση του αρ. 4  του Συντάγματος, που διακηρύττει την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου Πρόκειται για διάταξη βασικής σημασίας ως προς την υπόσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Μερικοί όμως, χάριν στην κομματική φαυλότητα όλων των κομμάτων -τώρα έρχεται και το μαύρο- είναι περισσότερο ίσοι από τους ίσους. Κανένας νόμος, ούτε ο κανονισμός της Βουλής, είναι υπέρτερος του Συντάγματος στο θέμα που αφορά διορισμό δημοσίου υπαλλήλου. Ο κανονισμός της Βουλής, για όσους γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, είναι πηγή του Συνταγματικού Δικαίου και ως σύνολο διατάξεων καθορίζει τόσο την εσωτερική οργάνωση της Βουλής όσο και τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τις κατά στο Σύνταγμα, αρμοδιότητες της. Κατά κανόνα, το ίδιο το Σύνταγμα θέτει τις γενικές γραμμές της οργάνωσης της Βουλής και τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων της. Επειδή δεν είναι δυνατόν να ρυθμίζει όλα τα σχετικά θέματα γι' αυτό παραπέμπει στον Κανονισμό της Βουλής που καταρτίζεται από την Βουλή κατ' εξουσιοδότηση όμως του Συντάγματος και με βάση την Αρχή της αυτονομίας της και χωρίς τη συνεργασία άλλου κρατικού οργάνου. Ο Κανονισμός όμως της Βουλής, δεν περιέχει διατάξεις ΜΟΝΟ -δυστυχώς-που αναφέρονται στην οργάνωση και λειτουργία της -Αρχή αυτονομίας-αλλά περιέχει και άλλες που αναφέρονται στην κατάσταση του υπαλληλικού προσωπικού της Βουλής Οι διατάξεις όμως αυτές, δεν ρυθμίζονται από το Συνταγματικό Δίκαιο, ούτε από τον Κανονισμό της βουλής, αλλά από το Διοικητικό Δίκαιο. Το Διοικητικό Δίκαιο και η Διοίκηση λειτουργούν Συνταγματικά σύννομα. δηλαδή βάσει των Γενικών Αρχών του Συντάγματος, μία από τις οποίες είναι και το αρ. 4, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων έναντι των νόμων. Σε καμία περίπτωση ο κανονισμός της Βουλής δεν μπορεί να καλύψει παραβίαση του Συντάγματος ή να την,,, θεραπεύσει. Είναι λυπηρό σε περίοδο που Νέοι Έλληνες με πτυχία, μεταπτυχιακά, με γενικά λαμπρές σπουδές και λαμπρούς τίτλους, να ξενιτεύονται για εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό και οι «εθνοπατέρες» να δίνουν ... είσοδο ελευθέρας στη Βουλή, στο προσωπικό της, κομματικών φίλων τους. Οι ενέργειες αυτές είναι μνημεία φαυλότητας, προκαλούν και εξεγείρουν σε μη ελεγχόμενες αντιδράσεις τον φορολογούμενο Έλληνα. Δεν πάει άλλο «εθνοπατέρες». Η δυσοσμία, η μπόχα των προνομίων σας πνίγει την κοινωνία που αγωνίζεται κάθε μέρα για τον ΤΙΜΙΟ επιούσιο. Γι' αυτό η ανάταξη της οικονομίας πρέπει να επιδιώκεται συγχρόνως με την ηθική κάθαρση για να έχει αξιοπιστία καί αποδοχή. Η ηθική πολιτική κάθαρση πρέπει να αρχίσει από την κατάργηση των Βουλευτικών προνομίων.