GAIA

GAIA

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

"Σύσκεψη αδιαφάνειας και μυστικοπάθειας", λέει ο Γραμματέας του Σύριζα Κ. Ταφλανίδης




Αλαλούμ δημιουργήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο για το μέλλον του πανεπιστημίου. Ο   εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους για μια ανοιχτή σύσκεψη αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και όταν οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο δημαρχείο τους ανακοίνωσε ότι η σύσκεψη θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών. Οι δημοσιογράφοι όπως ήταν αναμενόμενο διαμαρτυρήθηκαν αλλά ο εκπρόσωπος τύπου κ. Παντελής Κούτσικος επέμενε ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ για ανοιχτή σύσκεψη. Στη συνέχεια στο δημαρχείο έφτασαν και κάποιοι φοιτητές οι οποίοι ρωτούσαν κι αυτοί γιατί η σύσκεψη ήταν κλειστή. Στο δημαρχείο όμως βρέθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο Κώστας Ταφλανίδης  ο οποίος γνώριζε κι αυτός όπως δήλωσε  ότι η σύσκεψη θα ήταν ανοιχτή και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο κ. Ταφλανίδης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τη σημερινή κλειστή σύσκεψη, την οποία σας παραθέτουμε :



ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πρωτοφανείς διαδικασίες, αδιαφάνεια, μυστικοπάθεια, τι άλλο μπορεί κανείς να πει για την σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος για το μέλλον του Πανεπιστημίου στην πόλη μας, μόνο με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή και τοπικούς βουλευτές.
Οι άλλοι φορείς της πόλης δεν έχουν λόγο και άποψη;
Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές;
Τα ΜΜΕ της πόλης μας γιατί δεν πρέπει να μάθουν τι συζητήθηκε και να ενημερώσουν τους πολίτες;
Ποιος φοβάται – Τι φοβάται – Ποιούς φοβάται;
Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.
Η συζήτηση για το κλείσιμο του Πανεπιστημίου γίνεται σήμερα γιατί το απαιτεί το μνημόνιο, περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο και στα νέα μέτρα διάλυσης της χώρας μας που αποφάσισε και ετοιμάζεται να ψηφίσει η τρικομματική κυβέρνηση.
Απλή είναι και η λύση του προβλήματος ας τολμήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και να ζητήσουν ακύρωση του μνημονίου.
Αν τα μέτρα δεν περάσουν από τη βουλή, το Πανεπιστήμιο δεν κλείνει και τότε ας συζητήσουμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης ,το περιεχόμενο και τα μέτρα της στήριξης του, πάντα με βάση τις ανάγκες της παιδείας και της ανάπτυξης .
Αυτοί που στηρίζουν τις πολιτικές του μνημονίου ας πάρουν την ευθύνη και για τις συνέπειές του.
Αυτοί που σε μια νύχτα για ψηφοθηρικούς λόγους ανακοίνωναν την δημιουργία Πανεπιστημίων χωρίς την εξασφάλιση προϋποθέσεων και υποδομών, οι ίδιοι σήμερα τα κλείνουν με την ψήφο τους.
Γι’ αυτό λοιπόν η κλειστή σύσκεψη δωματίου.
Γιατί κάποιοι φοβούνται το ξεσκέπασμά τους .
Γιατί κάποιοι φοβούνται την οργή του κόσμου για το ρόλο που παίζουν.
Γιατί κάποιοι αποφασίζουν να κλείσουν το Πανεπιστήμιο θέλουν όμως να το παίξουν αγωνιστές για την σωτηρία του βγάζοντας ανακοινώσεις.
Πάντως για όποιον πραγματικά θέλει
ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ -ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ……..
Ταφλανίδης Κώστας