GAIA

GAIA

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ

Ευχαριστήριο

Η Γιορτή του Ροδιού στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας έκλεισε ακριβώς 10 χρόνια από την πραγμάτωσή της ως θεσμού και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο10 Σεπτέμβρη.
            Η επιτυχία της αυτή οφείλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εφημερίδες της Λευκάδας, Πρέβεζας, Βόνιτσας, Ιωαννίνων και Φιλιππιάδας. Συγκεκριμένα, τα Νέα της Λευκάδας, το Βήμα της Πρέβεζας, τον Λευκαδίτικο Λόγο, τα Καλά Νέα Λευκάδας, την 15θήμερη εφημερίδα Η Λευκάδα Χαλαρά, την Τοπική Φωνή Πρέβεζας, Η Πρέβεζα, την εφημερίδα Νέοι Αγώνες Ηπείρου και την εφημερίδα Η Φωνή του Αγρότου Φιλιππιάδας.
            Οφείλω επίσης ευχαριστίες στον Δημοτικό σταθμό Πρέβεζας, στο Στούντιο Λευκάτα Α 90,5 που ήταν και χορηγός επικοινωνίας.
            Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στους χορηγούς των οποίων η προσφορά ήταν ανεκτίμητη, και συγκεκριμένα στους: κύριο Βασίλη Μελά – ιδιαιτέρως – με το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αγ. Νικολάου Βόνιτσας που μας διέθεσε το πάρκινγκ για να εξυπηρετήσει τα εκατοντάδες αυτοκίνητα των συμμετεχόντων στη γιορτή αλλά και για την οικονομική του συνεισφορά καθώς και τον Νίκο Φυτόπουλο (Γορδόγκιλας) που παραχώρησε το χωράφι του για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων. Επίσης, τον κύριο Παναγιώτη Μάρη από το εστιατόριο του Ακτίου, ο Κοντός και την ταβέρνα Σπύρου Χριστοδούλου.
Δεν ξεχνιέται και η συνεισφορά της ταβέρνας Το Ποντιακό από τον Άγ. Νικόλαο, του καπετάνιου Μάρη Γιώργου για την πολύπλευρη συμμετοχή του, του Κωνσταντίνου Βανδώρο από την Λευκάδα για την ευγενική του χειρονομία, της κυρίας Ελισάβετ Ζούμη από το Ξενοδοχείο Μπελ Μάρε της Βόνιτσας, του κυρίου Σταύρακα Διονύση του γνωστού Ζαχαροπλαστείου Λευκάδας, του κυρίου Θεόδωρου Μανωλίτση και των νοικοκυρών Μαρία Κουτσογιώργη και Ευτέρπη Φυτοπούλου καθώς και της Αρχοντίας Μιχαήλογλου που δούλεψε με την ψυχή της για την περιποίηση των νέων των χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και του Σπύρου Καββαδά που φρόντισε ώστε να έχουν όλοι οι καλεσμένοι σουβλάκια στο τραπέζι τους.
            Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κύριο Νικόλαο Σολδάτο για την άψογη ηθική και υλική συνεργασία του, στο βαθμό που προσωπικά αισθάνθηκα για πρώτη φορά άνθρωπος και καλλιτέχνης με όλη την σημασία των λέξεων, καθώς τούτη η γιορτή βρήκε τον δικό της χώρο πραγμάτωσης στο Ρέμα της Ροδιάς, τόπος που πραγματικά είναι ευλογημένος από τον Θεό και την φύση και αξίζει να αναδεικνύεται.
Δεν παραλείπω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς και όλους εκείνους που ήρθαν από όλες τις γειτονικές περιοχές να λάβουν μέρος στην γιορτή αλλά και τις προσωπικότητες των τοπικών φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ήτοι τον Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή, τους αντιδημάρχους Λευκάδας και Βόνιτσας, τον πρόεδρο των Συλλόγων Λευκαδιτών κ. Σωκράτη Κακλαμάνη, και τον Διευθυντή του Α.Τ. Βόνιτσας Αθανασσόπουλος Παναγιώτης
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα χορευτικά των Σφακιωτών «Ο Φωτεινός» και το Ποντιακό του Αγίου Νικολάου που μας χάρισαν με την δροσιά τους και την λεβεντιά τους ένα πολύ όμορφο χορευτικό ημίωρο, καθώς και το συγκρότημα του Μήτσου Αηδόνη από την Παραμυθιά της Ηπείρου που συντέλεσε στο να γίνει η γιορτή πραγματικό πανηγύρι
Στην γιορτή εγκαινιάσθηκε και η ομαδική έκθεση ζωγραφικής των καλλιτεχνών Νίκου Φυτόπουλου, Ιουλίας Κλαβανίδου, Ματίνας Γιαννοπούλου και εμού του ιδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα όλων των καλλιτεχνών συνταίριαξαν στον χώρο, προσδίδοντας στην γιορτή χρώματα μοναδικά του Αιγαίου, που διαφάνηκαν και από την φωτεινότητα των έργων της Ιουλίας Κλαβανίδου.  Τα δε έργα της Ματίνας Γιαννοπούλου ξεχώριζαν για την τεχνική τους ευαισθησία και το άψογο σχέδιό τους.
Κλείνοντας, είμαι ευτυχής που συνεργάστηκα με τους τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι συνέβαλαν στο πάντρεμα αυτής της ξεχωριστής γιορτής του ροδιού με την τέχνη.


Χρήστος Σταύρακας


ΚΕΡΑΣΜΑ ΡΟΔΙΟΥ

Στον απόηχο της Γιορτής


            Ο ζωγράφος Χρήστος Σταύρακας, όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια της φετινής «Γιορτής του Ροδιού» στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, προσφέρει το ρόδι στο Σαλόνι του ΚΤΕΟ Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, μ’ ένα ποτό και λικέρ ροδιού, στις 10 Οκτωβρίου.
            Όπως είναι γνωστό, η φετινή Γιορτή διοργανώθηκε και σημείωσε τεράστια επιτυχία χάρη στην συμμετοχή και την αγάπη όλων των φίλων κατοίκων της περιοχής.
            Μικρές διαλέξεις και πολλή κουβέντα θα συνοδεύουν τη νέα μας συγκέντρωση, στον απόηχο της Γιορτής, με την ευκαιρία της ωρίμανσης του πολύτιμου καρπού.