GAIA

GAIA

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

4ο Anti-Festival στο Πανεπιστήμιο το Σάββατο 27 Μαΐου

 

Το Σάββατο 27 Μαΐου στον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου (Γ. Σεφέρη 2) στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί το 4ο Anti-Festival από την Αριστερή Πρωτοβουλία Φοιτητών.
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:...

19:00 : Προβολή ντοκιμαντέρ “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια”
Μια καταγραφή του φοιτητικού κινήματος και των κινητοποιήσεων του 2006-07
20:00 : Εκδήλωση – Συζήτηση
“Νομοσχέδιο στην Παιδεία: Η απάντηση του κινήματος τότε και τώρα”
Παρέμβαση από φοιτητές και αγωνιστές
21:30 : Συναυλία με τους
– Folk ‘n roll
– Bona side
– Requiem
– Sense of Insanity
Θα ακολουθήσει ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ μέχρι το πρωί!
Τιμές
1€ μπύρα
1€ σουβλάκι
3€ ποτό
Είσοδος – εννοείται- ελεύθερη!
Λίγα λόγια για το Anti-Festival, από την Αριστερή Πρωτοβουλία των φοιτητών:
“Το anti-festival ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του στις 27 Μαΐου κόντρα στην κυρίαρχη λογική, ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπόταξης της νέας γενιάς, ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουνε να ζούμε με 200 €, ενάντια στους πολέμους και την προσφυγιά, εμείς η Αριστερή Πρωτοβουλία μια ανεξάρτητη ριζοσπαστική συλλογικότητα που παρεμβαίνει στους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, αντιπροτάσουμε έναν άλλο τρόπο ψυχαγωγίας αλλά και προώθησης των τεχνών με σκοπό να δημιουργήσουμε ρήγματα και εστίες αγώνα σε κάθε πράγμα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα μας.
Τη στιγμή όπου κάθε κεκτημένο του εργατικού – λαϊκού κινήματος καταπατείται καθημερινά και η λαϊκή βούληση γίνεται κουρελόχαρτο στα χέρια των εξουσιαστών ψηφίζοντας μνημόνια, εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός και η νεολαία συγκεκριμένα πρέπει να βγει μπροστά, μαζικά και οργανωμένα, με σκοπό να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή. Επειδή όμως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτιστική καθώς στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται οι τέχνες, θέλουμε μέσα από το φεστιβάλ μας να προσδώσουμε μία άλλη αντίληψη, μια άλλη κουλτούρα γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα και να αναπτύξουμε σε κάθε άνθρωπο την ανάγκη για αγώνα και αλληλεγγύη σε κάθε καταπιεζόμενο.

Χωρίς σεξιστικά πρότυπα και διακρίσεις προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε χιλιάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες. Στο χώρο του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο η πολιτική μας εκδήλωση με προβολές ντοκιμαντέρ, ταινιών και συζητήσεις πάνω σε ζητήματα του Πανεπιστημίου και της Παιδείας γενικότερα, ζητήματα που απασχολούν τόσο την νεολαία αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Το φεστιβάλ μας χαρακτηρίζεται πάντα από μουσικό πλουραλισμό, καθώς φιλοξενεί καλλιτέχνες με διάφορες μουσικές επιρροές. Από την έθνικ-μπάλκαν κουλτούρα, το ρεμπέτικο, το ροκ και το μέταλ. Και φέτος θα είμαστε παρόντες κόντρα στο κλίμα της απάθειας και της μιζέριας που επιβάλλουν στη γενιά μας, να σπάσουμε τη σιγή, για έναν άλλο δρόμο πέρα από τα καλούπια και τα όρια που μας επιβάλλουν.”