GAIA

GAIA

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΚΕΔΕ - CITY CHALLENGE 1ος Μαραθώνιος καινοτομίας για την αυτοδιοίκηση



Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση διοργανώνεται από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού”, Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής ...

To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων , αναλυτές , προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής - υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Παράλληλα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις (workshop) με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συζητήσεις για καλές πρακτικές σε Δήμους στο πλαίσιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέχρι στιγμής έχουμε συμμετοχή από 45 ομάδες και πολλούς μεμονωμένους διαγωνιζόμενους που θα οργανωθούν σε ομάδα προκειμένου να συμμετέχουν. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ακόμα ανοιχτές και ο αριθμός αυξάνεται!
  
Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βραβεύονται, θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Συνοπτικά οι στόχοι της δράσης ΚΕΔΕ CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity http://crowdhackathon.com/smartcity/ :

● Δημιουργία καινοτομίας, στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας.
● Στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλους τους Δήμους, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
● Ανάδειξη και Δημιουργία έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν δημότες και δήμους.
● Ανάπτυξη και παρουσίαση πιλοτικών εφαρμογών χρήσιμες στους Δήμους κατά τη διάρκεια του τριημέρου και βράβευση των ομάδων με τις καλύτερες εφαρμογές και ιδέες
● Ανοικτή διάθεση αποτελεσμάτων των εφαρμογών 

Θεματικές ενότητες Ενδιαφέροντος για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών:
● Ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Δήμων – ηλεκτρονική διακυβέρνηση – ανοικτά δεδομένα
● Προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
● Προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση πόρων
● Ανάπτυξη Τουρισμού
● Υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις
● Ανάπτυξη εφαρμογών για την τοπική οικονομία και αειφόρος ανάπτυξη
● Internet of Things, Mobile & Smart Grids, Τεχνολογίες ICT, Τηλεματική, Διαχείριση Ενέργειας – Φωτισμός, Έξυπνα κτίρια – Κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, Δίκτυα μεταφορών – Οδικά δίκτυα – Διαχείριση κυκλοφορίας, Μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση, υβριδικά οχήματα) & ΜΜΜ, Διαχείριση νερού & αποβλήτων, Υγεία και Τηλεϊατρική
● Ηλεκτρονικές πληρωμές, Crowdfunding
● Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Περισσότερες πληροφορίες και Χρήσιμα links 

● Ενημέρωση http://crowdhackathon.com/smartcity/#home
● Εγγραφή https://www.eventora.com/el/Events/crowdhackathon-smartcity
● Νέα και εξελίξεις στο Facebookhttps://www.facebook.com/events/143826782796324/
 airetos.gr