GAIA

GAIA

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Θεσπρωτία: «Οι διεθνείς συμφωνίες με Νότιο Αφρική και Καναδά (CETA) και πως επηρεάζουν την ΦΕΤΑ και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα της ΕΛΛΑΔΑΣ»



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Οι διεθνείς συμφωνίες με Νότιο Αφρική και Καναδά (CETA) και πως επηρεάζουν την ΦΕΤΑ και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα της ΕΛΛΑΔΑΣ» που διοργάνωσε o Σύλλογος Κτηνοτρόφων ...
Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το Σάββατο 6 Μάιου. Παρουσία αγροτών, γεωτεχνικών, και θεσμικών οργάνων την  ημερίδα ξεκίνησε η Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος του Συλλόγου.  Στην συνέχεια έναν σύντομο χαιρετισμό έκαναν ο διευθυντής του αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας κ. Παρόλας, ο Γενικός Γραμματέας του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, κ. Μπλέτσας, ο Χάρης Λιούρης, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ιωαννίνων,ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Καραγιάνης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου κ. Παργανάς , η αντιδήμαρχος Σουλίου καΝτούκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας, κ. Μαρτίνης και ο κ. Δημήτρης Μόσχος, εκπρόσωπος του ΣΕΚ.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών της ημερίδας με πρώτη αυτή του κ. Καχριμάνη και μετά του κ. Μαριά οι οποίοι τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον οι κτηνοτρόφοι από την συμφωνία (CETA) που επηρεάζει την φέτα και ολόκληρο των πρωτογενή τομέα.
Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Κωνσταντίνος Τόπας μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας που μίλησε εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών (ΠΕΚ) και μίλησε για την Φέτα, την Διεπαγγελματική Φέτας δίνοντας παραδείγματα πετυχημένων «Διεπαγγελματικών» του εξωτερικού.