GAIA

GAIA

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΡΟΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



 
Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Ιστορικά η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Μια περίοδος παρακμιακή, που στηρίχτηκε στην επίπλαστη ευδαιμονία των ελλειμμάτων (δανεικών) και η οποία έδρασε ως μορφίνη, μας οδήγησε στην σημερινή κρίση. Παρ’ όλο που η απογοήτευση κυριαρχεί και η αγωνία για το μέλλον μεγενθύνει την σύγχυση, όλο και πιο ξεκάθαρα γίνεται σαφές ότι στην σύγκρουση που λαμβάνει χώρα μεταξύ «παλαιού» και «νέου», το νέο  θα επικρατήσει.
Μια εποχή φεύγει και μια νέα έρχεται. Αυτό θα συμβεί και στην Αυτοδιοίκηση. Νομοτελειακά. Το διακύβευμα προκύπτει αβίαστα και για τις Δημοτικές Εκλογές και είναι ένα: θα συρθούμε από τις εξελίξεις ...
που η μετάβαση στην νέα εποχή θα επιφέρει; ή θα καταφέρουμε να τις παρακολουθήσουμε;
Η πενταετία που έρχεται για το Δήμο Αγρινίου είναι ακριβώς μια τέτοια περίοδος. Μεταβατική και ταυτόχρονα εναρκτήρια της νέας εποχής.  
Η όλο και μικρότερη οικονομική εξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία, θα την μετατρέψει σε πραγματική αυτοδιοίκηση, με δεδομένο ότι θα πρέπει να δημιουργεί αλλά και να εισπράττει έσοδα και όχι να βασίζεται, αλλά και ταυτόχρονα να βρίσκει άλλοθι στον εναγκαλισμό της με την Κεντρική εξουσία μέσω των  επιχορηγήσεων. Στο νέο περιβάλλον πρωταγωνιστές θα είναι οι Δήμοι, οι οποίοι, με σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης θα στοχεύουν στην εξωστρέφεια
Σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης, είναι αυτή που αντιλαμβάνεται την νομιμότητα, όχι ως ένα περιοριστικό πλαίσιο όπου μέσα σ’ αυτό μπορούν να κινηθούν οι αποφάσεις της, αλλά ως ένα προστατευτικό πλαίσιο, έξω από το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει επωφελής και σωστή απόφαση για τον Δήμο.
Σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης ενός Δήμου, είναι αυτή που αποκόπτει τους διαύλους της με τις Υπηρεσίες του Δήμου και το έργο τους, αποδομώντας το πελατειακό σύστημα Δημοτών – Δημοτικής Αρχής (προσπάθεια δύσκολη, συνεχής και επίπονη), βελτιώνοντας έτσι ουσιαστικά την καθημερινότητα του Δημότη και κυρίως την αξιοπρέπειά του, αλλά και διαμορφώνοντας το σωστό υπόβαθρο για το «επιχειρείν» .
Σύγχρονη αντίληψη της Διοίκησης ενός Δήμου, είναι αυτή που έχει ως κτήμα της την γνώση, ότι η επίτευξη των στόχων της περνά μέσα από την συναίνεση των Δημοτών και την συμμετοχικότητα και για τον λόγο αυτό ενεργοποιεί όλα τα μέσα που δίνει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) στην κατεύθυνση αυτή, με πίστη στην χρησιμότητά τους, κάτι που ο νομοθέτης με πληρότητα έχει προβλέψει.
Η σύγχρονη αντίληψη της Διοίκησης ενός Δήμου, είναι ρηξικέλευθη (όχι ριζοσπαστική), καθώς δρα επιτελικά και είναι δεκτική σε νέες ιδέες, μακριά από  συντεχνιακές λογικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος, έχοντας πάντα ως μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το συμφέρον του Δημότη.
Τέλος η σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης ενός Δήμου, δεν μπορεί να είναι ριζοσπαστική, γιατί  αποκρούει σφόδρα την εξαλλοσύνη, τους αφορισμούς, τις δουλείες σε ιδεοληψίες και δογματισμούς, την συνωμοσιολογία και κυρίως τον διχαστικό λόγο, έννοιες που είναι σύμμαχοι του «παλαιού» και εχθροί του «νέου» και της εξωστρέφειας.
Η πολιτική πρακτική του νυν Δημάρχου κου Παύλου Μοσχολιού και της νυν Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Αγρινίου, έχει καταδείξει και αποδείξει, αντίληψη Διοίκησης εγκλωβισμένη στο παρελθόν, με κανένα από τα ανωτέρω περιγραφόμενα χαρακτηριστικά να την διακρίνει. Επίσης οι θέσεις και ο λόγος του Συνδυασμού «Αγρίνιο-Ανατροπή τώρα-Πολίτες σε δράση» και του επικεφαλής του, κου Δημήτρη Τραπεζιώτη, είναι ριζοσπαστικός και επιπλέον συνοδεύεται από σύγχυση, εμμονές, ασυνέπεια, αλλά και διχαστικές τάσεις, λόγος που πρόδηλα είναι ανίκανος να συνθέσει και παραπέμπει στην ρήση «Βεζίρης στη θέση του βεζίρη».




Αγαπητές Συνδημότισσες
Αγαπητοί Συνδημότες
Με αυτή την ανάγνωση των δεδομένων ως προς το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών, αλλά και ως προς τις αρχές οι οποίες πρέπει να διέπουν την Δημοτική Αρχή, για την Διοίκηση του Δήμου, ανάγνωση η οποία αντικατοπτρίζει την πολιτική μου θεώρηση  αλλά και το αξιακό μου υπόβαθρο, τίθεμαι στην κρίση σας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Αγρινίου με τον Συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου, «ΑΓΡΙΝΙΟ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» τον μόνο  που μπορεί να πραγματοποιήσει μια πραγματικά ΝΕΑ ΑΡΧΗ και  

                                                ΖΗΤΩ,

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

 για ένα «νέο» Αγρίνιο με ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ των δημοτών
για ένα «νέο» Δήμο Αγρινίου με ΟΡΑΜΑ.

Με τιμή

ΡΟΚΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός
Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου