GAIA

GAIA

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απ. Κατσιφάρας: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου έγινε έργο «σημαία» για την Περιφερειακή Αρχή και χρηματοδοτήθηκε ως τέτοιο, αλλιώς το Αγρίνιο δε θα είχε νοσοκομείο»


Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είχε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους......
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γ. Καψιαμπέτης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει μέχρι στιγμής η Διοίκηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, όπως τόνισε, ελπίζει και σε περαιτέρω συνεργασία και στην επόμενη πενταετία.
«Περιοχή που δεν παράγει, δεν έχει μέλλον. Και για αυτό το λόγο η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση, κάτι που ήδη κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από το στρατηγικό της σχέδιο και τους στόχους που έχει θέσει και ήδη υλοποιεί κατά μεγάλο βαθμό» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο Αγρινίου: «Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε έργο «σημαία» για την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε ως τέτοιο, αλλιώς το Αγρίνιο δε θα είχε νοσοκομείο».
Και συνέχισε πως πρόκειται για ένα υπερσύχρονο κτήριο, που κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ και λειτουργεί κανονικά, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.
«Πρέπει τώρα το νοσοκομείο να ενισχυθεί με προσωπικό ειδικοτήτων κυρίως γιατρούς, ώστε να αναπτυχθεί πλήρως» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ επεσήμανε πως άμεσα θα πρέπει να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού.
Επιπλέον συζήτησαν για το κόστος της μεταφοράς τον μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας και για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα, ενώ αναφέρθηκαν στα υπεράριθμα τουριστικά λεωφορεία της Αιτωλοακαρνανίας, λέγοντας πως θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια για περαιτέρω τουριστική προβολή και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας για αύξηση του τουριστικού προϊόντος.
Παράλληλα, συζήτησαν για τα ιδιωτικά και τα δημόσια ΚΤΕΟ, καθώς και για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής μέσω της τοποθέτησης τακτικών καθηγητών και όχι αναπληρωτών.

Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του Αγρινίου

Στο μεταξύ, τα μαγαζιά και την κεντρική αγορά της πόλης επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες το απόγευμα στην Αιτωλοακαρνανία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαιτέρως θερμή και ο κ. Κατσιφάρας συνομίλησε με τους συμπολίτες μας, ακούγοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και συζήτησε μαζί τους για τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και για τον προγραμματισμό για την επόμενη πενταετία.