GAIA

GAIA

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ανέγερση Ιερού Ναού στο Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου Συνάντηση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τον Υπουργό Υγείας


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά επισκέφθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Μαΐου, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αντικείμενο της συναντήσεως ήταν η ανέγερση Ιερού Ναού στον αύλιο χώρο του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το αίτημα που έχει υποβάλλει η Ιερά Μητρόπολη για την ανέγερση Ιερού Ναού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά παραμένει στάσιμο.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι η ανέγερση του Ιερού Ναού αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθότι είναι αίτημα του πιστού λαού της Μητροπόλεως και θα αποτελέσει λιμάνι παρηγοριάς και καταφύγιο για τους ασθενείς αδελφούς μας που πονούν και δοκιμάζονται. Επίσης θα εξυπηρετήσει τις λατρευτικές ανάγκες τόσο των νοσηλευομένων όσο και του προσωπικού του Νοσοκομείου.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως είναι γνώστης του αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως που αφορά τον Ιερό Ναό του νέου Νοσοκομείου και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη και την ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Επίσης κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και γενικότερα για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην συγκεκριμένη Ενορία Αγίου Δημητρίου, όπου ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον υπουργό στα συσσίτια, το κοινωνικό φροντιστήριο και την  τράπεζα ρουχισμού.  
Ο Υπουργός ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι διαχρονικά πολύ σημαντικό και ιδιαιτέρως στην παρούσα περίοδο που αναγνωρίζεται από όλους.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας  της  Ιεράς  Μητροπόλεως