GAIA

GAIA

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Αγιο Χριστόφορο (φωτο-video)



koi-litania-agxristoforos2013a
Ολοκληρώθηκαν την ημέρα της γιορτής του Αγίου Χριστοφόρου, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου στο Αγρίνιο, την πόλη που ως Πολιούχο της, τιμά την μνήμη του κάθε χρόνο τη μέρα αυτή.
Διάφορες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Άγιο Χριστόφορο λαμβάνουν χώρα στην πόλη τις τελευταίες δύο μέρες, μετά τον
όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου νέου και στη συνέχεια παλαιού νωρίς το πρωί, ακολούθησε πριν από λίγο μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Με τη λήξη της εσπερινής λειτουργίας, στην οποία πλήθος κόσμου προσήλθε, ακολούθησε Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό, ακολουθώντας κεντρικούς δρόμους και φτάνοντας στην πλατεία Δημοκρατίας. Εκεί, αφού ψάλθηκαν ύμνοι, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, χαιρέτησε τους πολίτες του Αγρινίου που τίμησαν και φέτος τη μνήμη του Αγίου με την παρουσία τους, και μεταξύ αυτών, τους εκπροσώπους του πολιτικού και αυτοδιοικητικού φάσματος, των φορέων και των σωμάτων ασφαλείας που παρακολούθησαν τον εσπερινό και συνόδεψαν την περιφορά.
koi-litania-agxristoforos2013c
Στη συνέχεια μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος με λόγο απλός άμεσος και με παραδείγματα, μέσα από τα οποία εξηγούσε την αξία της πίστης και το πως ο χώρος έκφρασής της, η εκκλησία, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο και να δώσουν ελπίδα αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει ο Ελληνικός λαός.
Τη Λιτάνευση της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου προπορεύονταν παραδοσιακά χορευτικά και λαογραφικά τμήματα και η φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου που συνόδευε μουσικά την περιφορά.
Παράσταση χορευτικών τμημάτων και λαϊκή- παραδοσιακή  συναυλία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλατεία των Δύο Ρεμμάτων, κλείνοντας έτσι χαρμόσυνα τη μέρα αυτή.
 koi-litania-agxristoforos2013e
koi-litania-agxristoforos2013f
koi-litania-agxristoforos2013g
koi-litania-agxristoforos2013h
koi-litania-agxristoforos2013i
koi-litania-agxristoforos2013j
koi-litania-agxristoforos2013k
koi-litania-agxristoforos2013l
koi-litania-agxristoforos2013m
koi-litania-agxristoforos2013n
koi-litania-agxristoforos2013o
koi-litania-agxristoforos2013p
koi-litania-agxristoforos2013q
koi-litania-agxristoforos2013s
koi-litania-agxristoforos2013r
koi-litania-agxristoforos2013t
koi-litania-ag-xristoforou2013a
koi-litania-ag-xristoforou2013b
koi-litania-ag-xristoforou2013c
koi-litania-ag-xristoforou2013d
koi-litania-ag-xristoforou2013e
απο: agriniopress