GAIA

GAIA

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη



Συμπληρωματικά στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών ζητά μέχρι τις 31 Μαΐου με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελικές λίστες με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση ανά
Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανάλογη με αυτή των 86 οργανισμών των δήμων της Αττικής που δημοσιοποίησε την προπερασμένη Τετάρτη η aftodioikisi.gr.  
Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον Τύπο το υπουργείο ζητά από τους δήμους να  αποστείλουν εντός της επόμενης εβδομάδας αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν, τη θέση εργασίας τους και το μορφωτικό τους επίπεδο.
Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  ήδη στην κυβέρνηση έχουν τα χέρια τους τα στοιχεία των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ από όλους τους δήμους πλην αυτών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για στοιχεία που είχαν συλλεχθεί σε ανύποπτο χρόνο το προηγούμενο διάστημα μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Στόχος τα 1000 να γίνουν 700
Μάλιστα, ήδη έχει γίνει μία πρώτη επεξεργασία σχετικά με τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις των Οργανισμών των δήμων, όπως προέκυψε από τη λίστα των 86 ΝΠΔΔ και ΝΠΔΔ που δημοσιοποίησε η aftodioikisi.gr από τα 126 που ανήκουν σε δήμους της Αττικής.
Πρόκειται για Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους, Πολιτιστικά Κέντρα, Ανώνυμες Εταιρείες, Δημοτικές Επιχειρήσεις ΜΜΕ,  Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί, Δημοτικές Κατασκευαστικές Εταιρείες.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου,  όπως είχε γράψει ηaftodioikisi.gr, είναι η μείωση, συνολικά, των Νομικών Προσώπων των Δήμων σε περίπου 700 από 1000 και, πλέον, που είναι σήμερα.
Οι πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημάρχων μέσω της ΚΕΔΕ.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καθώς υπάρχουν νομικά κωλύματα δεν φαίνεται ότι οι απολύσεις στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ θα αφορούν το πρώτο κύμα των 2000.
aftodioikisi.gr.