GAIA

GAIA

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι 14-16 Ιουνίου 2013



Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των οδοντιάτρων σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας που απαρτίζεται από τους κατά τόπους οδοντιατρικούς συλλόγους Αγρινίου – Αιτωλ/νίας Μεσολόγγι – Αχαΐας – Ηλείας – Μεσσηνίας – Λακωνίας – Αρκαδίας – Αργολίδας και Κορινθίας, ανέλαβε την διοργάνωση του 14ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου για το τριήμερο 14, 15, 16 Ιουνίου 2013στην πρωτεύουσα της Αιτωλ/νίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, με συνδιοργανωτή  τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως.
Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος έχει ως ...θέμα:«Κλινική Οδοντιατρική. Ρεαλισμός και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».
Η επιστημονική οργάνωση έχει ανατεθεί  στον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηρακλή Καρκαζή και θα συμμετάσχουν επιστήμονες ακαδημαϊκοί διαφόρων οδοντιατρικών ειδικοτήτων που θα συμβάλουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των οδοντιάτρων της περιφέρειας.
«Η ραγδαία εξέλιξη επιβάλλει σχεδόν εκβιαστικά την ταχύτατη ενσωμάτωσή νέων και συνήθως πανάκριβων τεχνολογιών  στην καθ’ ημέρα οδοντιατρική πράξη, ενώ ταυτόχρονα η περιρρέουσα οικονομική πραγματικότητα την αποτρέπει.
Η προσπάθεια ρεαλιστικής προσέγγισης των δύο αυτών αντιφατικών δεδομένων της πραγματικότητας, είναι ο μόνος τρόπος για να ισορροπήσει το εφικτό με το αναγκαίο και να επιτευχθεί μια ορθολογικότερη ιεράρχηση των «νέων» γνώσεων προς όφελος του μαχόμενου οδοντιάτρου.


Αυτό ακριβώς θα επιχειρηθεί στο 14ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο με τη συνδρομή πέντε προσεκτικά επιλεγμένων στρογγυλών τραπεζιών, οκτώ εισηγήσεων, πέντε πρακτικών σεμιναρίων και πλήθος ελευθέρων ανακοινώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στις 14, 15, 16 του 2013.
Θα συμβάλλει δε στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των οδοντιάτρων προς τους πολίτες της περιφέρειας.
Παράλληλα οι σύνεδροι στο περιθώριο του συνεδρίου θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά την Ιερά πόλη Μεσολογγίου και να ανακαλύψουν τις «κρυμμένες» ομορφιές του.» μας δήλωσε  ο γραμματέας  του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Διομήδης Τσιμπερλένιος.
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Θεοξένια» στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά τους χαιρετισμούς θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:
Ηρακλή Καρακαζή, Αναπληρωτή Καθηγητή Κινητής Προσθετικής ΕΚΠΑ
Και τον εκπαιδευτικό κ. Αριστείδη Καβάγια, με θέμα: «Μεσολόγγι το λίκνο της ελευθερίας»
Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας μικρού μήκους για το Μεσολόγγι.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την απονομή διακρίσεων σε οδοντιάτρους με προσφορά στην οδοντιατρική επιστήμη, καθώς και σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί. Συγκρκιμένα θα τιμηθούν οι κ.κ. Αγγελάκης Κων/νος, Αργυρός Παναγιώτης, Δραγανίδης Κων/νος, Κόκκα Λουίζα, Κουντζούνης Παναγιώτης, Λεονταρίδου Μαλαματή, Παναγιώτου Βασίλειος, Τριπογιώργου Γεωργία, Φλώρου Ζωή και Χαλκιά Μαριάννα.