GAIA

GAIA

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πέστε μας επί τέλους την Αλήθεια…



          Το μελάνι δεν τελείωσε ούτε το χαρτί θα φθάσει έτσι ώστε να μάθει ο Ελληνικός Λαός την όλη αλήθεια για τα οικονομικά του «χάλια» που τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνόντες του… Σίγουρα κάποιοι το γνώριζαν και το γνωρίζουν και μάλιστα υψηλόβαθμοι πολιτικοί παράγοντες πρώην Υπουργοί και λοιποί άλλοι.
         Με έκπληξη διαβάζουμε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα των Αθηνών δηλώσεις των παραπάνω να «ρίχνουν» βόμβα στον Υπουργό Οικονομικών της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Στουρνάρα  και πιο συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Αθηνών κ. Κακλαμάνης να δηλώνει: « Όλοι έχουμε παρελθόν. Το ίδιο και ο κ. Στουρνάρας όταν μαγείρεψε τα στοιχεία το 2000 για να μπούμε στο ευρώ. Ευθύνη για την οικονομική πολιτική έχει και ο Πρωθυπουργός και όλοι και εγώ ο ίδιος.Ψήφισα τα μνημόνια και το μνημόνιο 3, διότι θεωρώ ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση».
        Πίσω από αυτή τη δήλωση του πρώην Υπουργού πολλοί από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές παίρνουν αποστάσεις, όμως …
ψηφίζουν κάθε νέο μέτρο και ο κοσμάκης υποφέρει… ο δε Υπουργός δηλώνει:  «Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Σαμαρά, του κ. Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».
        Τώρα εμείς οι παρακατιανοί μια και ο κ. Κακλαμάνης μας γύρισε στο 2000, τι να πούμε?  Τότε είχαμε προβλέψει την εξέλιξη που θα είχε ο τότε συνεργάτης, κ. Παπαδήμος, του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σημίτη, που έγινε Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ. και τελευταία Πρωθυπουργός της Ελλάδος,  υπάρχει και σχετική φωτογραφία με φόντο τον κ. Τσοχατζόπουλο  στον έντυπο τύπο να βγάζουν ευρώ από μηχάνημα.
         Να υποθέσουμε και να προβλέψουμε τώρα και για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος ή και Πρόεδρος της Ε.Κ.Τ. ως οικουμενικός Υπουργός της Εσωτερικής και Εξωτερικής τρόικας?  Είδωμεν…
                                                                     Χρήστος Σιάσος  Καθηγητής