GAIA

GAIA

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, ενώ επισκέφθηκε και επιχειρήσεις της περιοχής.....

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε, στο Αγρίνιο, το εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα», όπου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
 
Κ. Μητσοτάκης: «Με μεγάλη χαρά και με μεγάλη συγκίνηση επισκέπτομαι, για άλλη μία φορά, το εργαστήριΠαναγία Ελεούσα”. Μία δομή υποστήριξης των πιο αδύναμων παιδιών. Αυτών που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη από προστασία, από φροντίδα και από κοινωνική ενσωμάτωση. 
 
Θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, να συγχαρώ την Πρόεδρο, όλους τους εθελοντές και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για αυτήν την, πραγματικά, εξαιρετική πρωτοβουλία.
 
Καταθέτουμε ένα περίσσευμα αγάπης και αποδεικνύουμε, με αυτόν τον τρόπο, ότι ο εθελοντισμός είναι το καλύτεροβάλσαμογια την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων, που, δυστυχώς, και σήμερα ακόμα, εξακολουθούν να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.
 
Οφείλουμε, ως Πολιτεία, να σταθούμε κοντά σε τέτοιες ποιοτικές προσπάθειες, οι οποίες συμπληρώνουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις δημόσιες δομές υποστήριξης των παιδιών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».
 
Δ. Σαμαντά (Πρόεδρος «Παναγίας Ελεούσας»): «Σας ευχαριστούμε, κ. Πρόεδρε, για την τιμή που μας κάνατε, να μας επισκεφτείτε σε ένα χώρο πολύ γνωστό σε εσάς, σε ένα χώρο αγάπης και στοργής για τα παιδιά με νοητική στέρηση. 
 
Να ξέρετε ότι εμείς δίνουμε λιγότερα από όσα παίρνουμε. Παίρνουμε πάρα πολλά. 
 
Δεν ζητάμε πολλά από εσάς και την Πολιτεία. Ζητάμε μόνο αξιολόγηση. Αξιολόγηση των σωστών κοινωνικών δομών, για τη σωστή κατανομή των λίγων πόρων, των ελαχίστων, που διαθέτει η Πολιτεία για τον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας. Αυτό ζητάμε και τίποτα άλλο». 
 
Κ. Μητσοτάκης: «Η κυρία Πρόεδρος είπε κάτι, το οποίο με άγγιξε ιδιαίτερα: Παίρνετε περισσότερη αγάπη από όσο δίνετε. Και πράγματι, με την παρουσία μου εδώ, θέλω να τιμήσω και το έργο και την προσφορά της Μαρίκας Μητσοτάκη, μιας γυναίκας, η οποία σε μια εποχή όπου τα ζητήματα αναπηρίας αντιμετωπίζονταν ακόμα με μεγάλες προκαταλήψεις, έκανε μια πολύ σπουδαία προσπάθεια, για να δώσει σε όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, το δικαίωμα της ισότιμης κοινωνικής ένταξης. 
 
Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ τον όροάτομα με ειδικές ανάγκες”. Χρησιμοποιώ τον όροάτομα με ειδικές δεξιότητες”. Και να ξέρετε, παιδιά, είστε όλα, με τον τρόπο σας, πάρα πολύ σπουδαία και πάρα πολύ μοναδικά. Και είστε τυχερά να είστε σε ένα χώρο όπου σας περιβάλλουν με αγάπη, όπου σας μαθαίνουν τέχνες, σας μαθαίνουν δεξιότητες και σας κάνουν τους καλύτερους που μπορεί να είστε. Και αυτό είναι μια πολύ σπουδαία υπηρεσία, την οποία με τον τρόπο σας παρέχετε στα παιδιά σας. 
 
Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ, θέλω να ξέρετε ότι, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, θα σταθούμε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Όπως θα σταθούμε δίπλα και σε οποιαδήποτε ποιοτική προσπάθεια γίνεται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και της πρόνοιας. 
 
Στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτό που είπε η κυρία Πρόεδρος: Αξιολόγηση. Όλοι αξιολογούμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Και η αξιολόγηση θα πρέπει να συνδέεται και με bonus. Όποιος κάνει αποδεδειγμένα καλύτερα τη δουλειά του, θα πρέπει από το Κράτος να παίρνει περισσότερα από τα λίγα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Και με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι όλοι θα γίνουμε καλύτεροι και όλοι θα μπούμε σε μια λογική να σεβόμαστε και τα χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και τα χρήματα των πολλών, μικρών δωρητών, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με ανιδιοτέλεια και με πολύ μεγάλη αγάπη. 
 
Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ».
 
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:00, θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.
 
Τέλος, στις 20:30, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο