GAIA

GAIA

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Μητρόπολη Ηλείας για την ενίσχυση των κοινωνικών ιδρυμάτων


 
Η ενίσχυση των οικονομικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στα οποία και έχουν σημειωθεί σοβαρές περικοπές και περιορισμοί στους πόρους τους με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην εύρυθμη λειτουργία τους, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας....

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντωνης Χαροκόπος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου.
«Το κοινωνικό έργο που επιτελείται από την Μητρόπολη είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, παρά το γεγονός πως η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θα ζητήσει με παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό να δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να στηριχθούν άμεσα τα κοινωνικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης στην Ηλεία.
Παράλληλα, έγινε προσπάθεια για την πιστοποίηση που αποτελεί προϋπόθεση με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης.
Τέλος, στο επίκεντρο τέθηκαν και κοινές πρωτοβουλίες της Μητρόπολης και της Περιφέρειας, οι οποίες μπορούν να αναληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.