GAIA

GAIA

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο Μουσικός Όμιλος Ιωσήφ Ρωγών και Στο Διαδίκτυο. Γράφει η Καψώχα Δήμητρα (εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου)

παρουσία του και στο χώρο του διαδικτύου επιβεβαίωσε ο Μουσικός όμιλος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου « Ιωσήφ Ρωγών», με την δημιουργία ιστοσελίδας που μετρά μόλις δυο εβδομάδες ζωής. Στο www.momiosifrogon.blogspot.com μπορούν πλέον οι φίλοι του συλλόγου να ενημερώνονται σε σχέση με τυχόν εκδηλώσεις του ομίλου, να διαβάσουν την ιστορία του και ασφαλώς να πάρουν απαντήσεις σε όσες απορίες έχουν γύρω από το σύλλογο τα μέλη και την μουσική του.
Ο Μουσικός όμιλος ξεκίνησε ως αποτέλεσμα ρήξης στις τάξεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσολογγίου, ρήξη η οποία θα έφερνε και την αποχώρηση μιας ομάδας μουσικών, που αργότερα θα αποτελούσαν τους δημιουργούς ενός νέου μουσικού ιδρύματος το οποίο δεν ήταν άλλο από αυτό του Μ.Ο.Μ «Ιωσήφ Ρωγών». Έχοντας συμπληρώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων η λύση ήταν να στεγάσουν τα όνειρα τους για την μουσική σε ένα νέο Σωματείο. Πρώτη πράξη του ομίλου ήταν να αποδώσει τιμές στο μνήμα «Ιωσήφ Ρωγών» ως ελάχιστο φόρο τιμής στον θρησκευτικό ήρωα στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του οποίου το όνομα χρησιμοποιήθηκε ως επωνυμία του ομίλου. Σήμερα ο μουσικός όμιλος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου αριθμεί 45 άτομα, και 35 εκπαιδευόμενους. Θέτοντας την μουσική ως προτεραιότητα αποφάσισαν να ποτίσουν τον αέρα της πόλης του Μεσολογγίου με ήχους που μεθούν της αισθήσεις και κάνουν τους ανθρώπους να ονειρεύονται .Η δράση του ομίλου ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στο πεδίο των παρελάσεων. Πολλές φορές οι εμφανίσεις τους έχουν συναυλιακό χαρακτήρα.
Έχοντας πραγματοποιήσει μια πολύ πετυχημένη πορεία μέχρι τώρα η φιλαρμονική «Ιωσήφ Ρωγών» πρόκειται να παρευρεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου στη πόλη του Μεσολογγίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1. 25η Μαρτίου 2012-παρέλαση της φιλαρμονικής Μπάντας(επί της οδού Σπύρου Μουστακλή) για την εθνική επέτειο μας της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821.
2. 7Η Απριλίου 2012 –Σάββατο του Λαζάρου, Βραδινή πομπή για τις εορτές εξόδου στο Μεσολόγγι (από τον Άγιο Σπυρίδωνα έως τον Κήπο των Ηρώων).
3. 8Η Απριλίου 2012 - Βαΐων, Πρωινή πομπή για τις εορτές εξόδου στο Μεσολόγγι (από τον Άγιο Σπυρίδωνα έως τον Κήπο των Ηρώων).
4. 13Η Απριλίου 2012 - Μεγάλη Παρασκευή, Εμφάνιση Φιλαρμονικής Μπάντας στον Άγιο Παντελεήμων για την περιφορά του Επιταφίου.
Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12 με 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου διοικητικού συμβούλιου του συλλόγου με την διαδικασία της ψηφοφορίας.