GAIA

GAIA

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Γραφείων  Αγρινίου – Θέρμου

«Κοσμάς ο Αιτωλός»
Αγρίνιο
8-12-2010
Ταχ. Διεύθυνση: Τσαλδάρη 49
Α.Π.:
13
Ταχ. Κώδικας: 30100 Αγρίνιο
Εγκύκλιος  Συλλόγου
Πληροφορίες: Κόκκοτος Βασίλης

Τηλ: 2641021136 - FAX: 26410-27113

e-mail: daskaloi@otenet.gr


ΠΡΟΣ:
Όλα τα μέλη


του Συλλόγου μας.


Έδρες τους


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξή σας και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε,  ώστε να μας αναθέσετε την αιρετή  διοίκηση του Συλλόγου. Σε μας απομένει το «χρέος» για  να τιμήσουμε την επιλογή σας και να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με αίσθημα ευθύνης. Με το βλέμμα στις μέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς που έρχονται, θα θέλαμε επίσης να ευχηθούμε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Θέμα 1ο : Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα
Το Δ.Σ., συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα, στην τέταρτη συνεδρίαση που έγινε για το σκοπό αυτό, στις 4 Νοεμβρίου 2010 ως εξής:

Πρόεδρος
Κόκκοτος Βασίλης
Αντιπρόεδρος
Αδάμης Σπυρίδων
Γεν. Γραμματέας
Παπαδογεώργος Νικόλαος
Ειδ. Γραμματέας
Σιδέρη Χριστίνα
Ταμίας
Κοντοκώστα Αναστασία
Μέλη
Τσιάμης Χαράλαμπος
»
Ιωάννου   Σπυρίδων
»
Λιαροκάπης Θεόδωρος
»
Λιάτσου Χριστοφορούλα

Θέμα 2ο : Λειτουργία Γραφείων Συλλόγου
Τα Γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη  και Πέμπτη από 18.00 έως 20.00.
Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα είναι ανοικτές για όλους τους συναδέλφους και θα γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 19:30 εκτός κάποιου ιδιαίτερου προβλήματος που θα υπάρξει, οπότε και θα εκδοθεί ανακοίνωση. Οι έκτακτες συνεδριάσεις γίνονται σύμφωνα με το καταστατικό και εφόσον προκύψουν σημαντικά θέματα.

Θέμα 3ο:  Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ
Συνάδελφοι,   το Δ.Σ. της ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης - Νοέμβρης), παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου  Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την  Πέμπτη 16 του Δεκέμβρη 2010 (με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε).  Ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει την  κατάθεση των δηλώσεων επίσχεσης εργασίας, τη νομική κάλυψη των συναδέλφων,   καθώς επίσης και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις μέρες επίσχεσης, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους θα είναι ανοικτός κάθε μέρα 6-8 μ.μ., μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος και την πληρωμή των συναδέλφων, θα παραλαμβάνει δε με οποιοδήποτε τρόπο e-mail, fax, προσωπική παρουσία, συγκεντρωτικά από τα σχολεία  τις δηλώσεις επίσχεσης.

Θέμα 4ο :   Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010.  Συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Το Δ.Σ., αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας,  για την Τετάρτη 15  Δεκεμβρίου 2010. Αντιδρούμε στη λεηλασία των εισοδημάτων μας και στα νέα μέτρα, που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 στον οποίο προβλέπονται νέες περικοπές, νέα φορολογικά βάρη και νέα υποβάθμιση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το Δ.Σ.  καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 24ωρη  απεργία. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει στις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου προαπεργιακή συγκέντρωση και ενημέρωση με θέματα Χρηματοδότησης σχολικών μονάδων, συμβάσεις ΕΣΠΑ, θεσμός Μέντορα, επίδομα ανεργίας αναπληρωτών, συντμήσεις τμημάτων, προσλήψεις, Π.Ε.Κ κ.λ.π.  Καλούνται επίσης οι Διευθυντές των Πιλοτικών Σχολικών Μονάδων και μη, να προσέλθουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους και να μεταφέρουν τα προβλήματα των σχολείων.

Θέμα 5ο : Διοργάνωση Σεμιναρίου με θέμα: «Μεθοδολογικές και βιωματικές προσεγγίσεις,  της διδασκαλίας της Μουσικής  για την προσχολική και σχολική ηλικία».
Ο Σύλλογός μας διοργανώνει   στις 15 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του  1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου,   βιωματικό σεμινάριο για δασκάλους – νηπιαγωγούς και ειδικότητες, προκειμένου   να αναζητηθούν  νέοι τρόποι από  τους εκπαιδευτικούς, ώστε να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους, στις διδακτικές  και παιδαγωγικές προσεγγίσεις.  Η διαμόρφωση του προγράμματος στοχεύει στην ενίσχυση ενός ανοικτού και ευέλικτου συστήματος για τη Μουσική Εκπαίδευση, αξιοποιώντας την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, τις δημιουργικές τους δυνατότητες και το διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου και στους συναδέλφους Κόκκοτο Βασ., Λιάτσου Χρ. και Κοντοκώστα Αν.  Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση για τον προσωπικό τους φάκελο.

 Θέμα 6ο : Απόδοση Τιμής στους αποχωρούντες συναδέλφους και βράβευση επιτυχόντων παιδιών συναδέλφων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και στρατιωτικές – αστυνομικές σχολές.
          Το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής για όσους συναδέλφους βγήκαν στη σύνταξη κατά το έτος 2010 και να βραβεύσει   τα παιδιά των συναδέλφων μας, που εισήλθαν στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και στις στρατιωτικές – αστυνομικές σχολές της χώρας για το  ακαδημαϊκό έτος 20010 - 11.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι -γονείς των επιτυχόντων φοιτητών να μας ενημερώσουν (επώνυμο – όνομα – σχολή επιτυχίας) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010,  με ΦΑΞ στα γραφεία του συλλόγου ή επικοινωνώντας προσωπικά με τον πρόεδρο του Συλλόγου.  Τα ονόματα των αποχωρούντων συναδέλφων θα τα αναζητήσουμε μέσω των Γραφείων Π.Ε. Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της βράβευσης, θα ενημερωθείτε με τη σχετική εγκύκλιο του Ιανουαρίου.

Θέμα 7ο : Ενίσχυση Συναδέλφων
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά πολλοί συνάδελφοι και μαθητές Σχολείων βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας κ.λ.π., που δεν έχουν να κάνουν με αυτά της καθημερινότητας των Σχολείων. Έτσι ο Σύλλογός μας αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τους παρακάτω συναδέλφους ή τις οικογένειές τους ως εξής:
1.     Την ανήλικη κόρη, συναδέλφισσας (Θ.Ε.) που απεβίωσε λόγω ανίατης ασθένειας.
2.     Τη συναδέλφισσα (Ρ.Π.), που θα υποβληθεί σε πολυδάπανη κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.
3.     Μαθήτρια Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Θέμα 8ο : Διαμαρτυρία για τα Σεμινάρια επιμόρφωσης (ΠΕΚ)
          Το Δ.Σ., διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Π.Ε.Κ Πατρών,  όσον αφορά την επιλογή ενός και μόνο κέντρου επιμόρφωσης σε ένα τεράστιο νομό, όπως η Αιτωλοακαρνανία.  Καθημερινά πολλοί συνάδελφοί μας ταλαιπωρήθηκαν διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις εσχατιές της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να φτάσουν ασθμαίνοντες στο Αγρίνιο και αμέσως μετά το ωράριό τους για την παρακολούθηση της επιμόρφωσης.
Ζητάμε την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου σε κάθε έτος και τη πραγματοποίηση  της επιμόρφωσης μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Επίσης την δημιουργία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τουλάχιστον 4 Επιμορφωτικών Κέντρων κατά γεωγραφικά κριτήρια,  ώστε οι συνάδελφοί μας να μην ταλαιπωρούνται στο μέλλον και μην «παίζουν» τη ζωή τους κορώνα γράμματα στην άσφαλτο.
Επίσης καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει στους συναδέλφους των ΕΣΠΑ και τη μη πληρωμή τους μέχρι σήμερα.

Θέμα 9ο: Είσπραξη ετήσιας συνδρομής μελών
Η ετήσια συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2010-2011, με απόφαση της συνέλευσης,  ανέρχεται όπως και πέρσι  στο ποσό των 50 €. Από αυτά τα χρήματα τα ¾ πρέπει να αποδοθούν στη Δ.Ο.Ε.,  ενώ το υπόλοιπο ¼ παραμένει στο Σύλλογο. Με απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης η ετήσια συνδρομή θα παρακρατηθεί από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ από το δώρο των Χριστουγέννων.
Τηλέφωνα Προέδρου, Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων  : 26410-95257, 6974095068.


Ο Πρόεδρος


Κόκκοτος Βασίλης

Ο Γραμματέας


Παπαδογεώργος  Νικ.