GAIA

GAIA

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσσες – συνάδελφοι,
Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των απαράδεκτων ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τρόικας – των «τοκογλύφων δανειστών».
Ο πιο σκληρός και αδίστακτος Ευρωπαϊκός Νεοφιλελευθερισμός (στο όνομα των ελλειμμάτων και τους χρέους) απαιτεί και επιβάλλει τα πιο ακραία αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες. Οι οικονομικά ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησαν και δημιουργούν συνεχώς πλεονάσματα, κερδίζουν από τα προβλήματα των χωρών του Νότου και συνειδητά «σπρώχνουν» συνολικά την υπόλοιπη Ευρώπη και τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και στη βαθύτερη ύφεση από το 1929. Αγωνίζονται και ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς και τους οικονομικά ισχυρούς, προκαλώντας πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό.
ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι προθέσεις τους καμία σχέση δεν έχουν με το ξεπέρασμα της κρίσης. Είναι μια ολομέτωπη επίθεση ακύρωσης των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις, που βυθίζουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση! Βιομήχανοι και Τρόικα βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Η κυβέρνηση, μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου δανεισμού, δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζίδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.
Αυτό το χρέος δεν είναι ΔΙΚΟ μας! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση εισοδημάτων, ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών, απόκρουση και ανατροπή του Νεοφιλελευθερισμού!
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, αρνούνται να ξαναπληρώσουν.
Γι’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
Æ     Ριζική αλλαγή των προβλέψεων του προϋπολογισμού του 2011, αναφορικά με τα εισοδήματα, τις ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές, τη φορολογία των μισθωτών, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.
Æ     Αύξηση και όχι μείωση των χρηματοδοτήσεων των φορέων κοινωνικής Ασφάλισης, και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
Æ     Απόλυτος σεβασμός στο θεσμικό πλαίσιο ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων του Ν. 1876/90 και των ΣΣΕ.
Æ     Σταθερή και πλήρης εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας. αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που με πρόφαση την οικονομική κρίση, καταπατούν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Æ     Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης. Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του στο 80% του κατώτατου μισθού.
Æ     Ακύρωση και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων που προσφέρουν μοναδικό και αναντικατάστατο κοινωνικό έργο και υπηρεσίες δημοσίου οφέλους.
Æ     Προστασία και ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ κ.λπ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
& ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ