GAIA

GAIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ειρηνικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής




1-AVGH
 
Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική συνέλευση πραγματοποιήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής από πολίτες και όχι μόνο στο Αγρίνιο. Ελήφθησαν αποφάσεις για ειρηνικές δράσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Ποιες είναι οι αποφάσεις και τι ειπώθηκε στη συνέλευση αυτή. Νέα συνάντηση στις 24 Σεπτεμβρίου


Αντιφασιστική – αντιρατσιστική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγρινίου. Με την πρωτοβουλία ατόμων του αριστερού χώρου συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Αγρινίου περίπου 45 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι από το Μεσολόγγι και τον Δήμο Αγρινίου και πραγματοποίησαν συζήτηση για την δημιουργία μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής.
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί νέα συνάντηση ιδίου περιεχομένου, η οποία θα είναι πρακτική, εφόσον στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής ανατέθηκαν εργασίες, ώστε οι αποφάσεις να πάρουν πορεία υλοποίησης ή να έχουν υλοποιηθεί ως τις 24 Σεπτέμβρη. Στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική αυτή συνέλευση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου. Συζητήθηκαν και ελήφθησαν προτάσεις, όπως η δημιουργία επιτροπής πολιτών, συμμετεχόντων και φορέων που θα ρυθμίζει και θα αναλαμβάνει δράσεις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές, αλλά σε καμία περίπτωση με τη μορφή «ανταπάντησης» στις πιθανές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Η επιτροπή αυτή θα συγκροτήσει παναιτωλοακαρνανικό αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό μέτωπο των πολιτών.
Οι επόμενες αποφάσεις που ελήφθησαν είναι η δημιουργία αντιφασιστικού τριημέρου που θα συμπίπτει με τις 28 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που δεν αποφασίστηκαν ακόμη και πιθανότατα ομιλίες και συναυλίες. Η δημιουργία αντιφασιστικού site, παρεμβάσεις με άρθρα στον τύπο, παρεμβάσεις στη νεολαία με ποικίλους τρόπους (ενημέρωση, πιθανώς προβολές ταινιών αντίστοιχου περιεχομένου).
Πέραν αυτών ακούστηκαν προτάσεις, όπως δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου σε χώρο που θα ζητηθεί να τους παραχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου, η συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στις δράσεις αυτές και οι προβολές αντιρατσιστικών ταινιών στα σχολεία εφόσον γίνει η συζήτηση και με τους υπεύθυνους του νομού στον τομέα της εκπαίδευσης.
Σημαντική ακόμη είναι η προσπάθεια δημιουργίας σε κάθε πόλη της Αιτ/νίας αντίστοιχης με αυτή του Αγρινίου επιτροπής πολιτών και φορέων και όλες μαζί οι επιτροπές αυτές να συντονίζονται μεταξύ τους. Ειπώθηκαν προσωπικές απόψεις περί της ανόδου της Χρυσής Αυγής, αφού εξαιτίας της δημιουργήθηκε η έμπνευση για την δημιουργία της αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής συνέλευσης.
Στο τέλος της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν ονόματα και τηλέφωνα, ώστε να υπάρξει συντονισμός και ανάθεση εργασιών όπως σας προαναφέραμε.
sinidisi.gr