GAIA

GAIA

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συνάντηση του ΕΣΑ με υπηρεσιακούς παράγοντες

 

Στις 8/7/2011 υπήρξε συνάντηση του Δ.Σ. του ΕΣΑ με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
κ. Κόλλαρη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Γραφείου Εμπορίου Αγρινίου.

Το Γραφείο Εμπορίου έχει υπηρεσιακό αντικείμενο και ευθύνη για μεγάλο εύρος ζητημάτων που συνδέονται άμεσα με την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία της αγοράς. Κρίσιμοι τομείς της καθημερινής μας εμπορικής δραστηριότητας και της προσπάθειας μας να παραμείνουμε στην αγορά επηρεάζονται καθοριστικά από την απόδοση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και των εργαζομένων σε αυτή.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και τους συναδέλφους μας, ότι έχει σχέση με τις λαϊκές αγορές, το πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο, τις προσφορές, τις προωθητικές ενέργειες, τις εκπτώσεις κτλ. αποτελούν θέματα προτεραιότητας και για το Γραφείο Εμπορίου ανήκουν στους σημαντικούς τομείς των αρμοδιοτήτων του.

Το Δ.Σ του ΕΣΑ γνωρίζει ότι το χαλαρό υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο στα παραπάνω ζητήματα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, είναι εχθρικό για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, πιστεύει δε, ότι διευκολύνει την επιθετικότητα των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ στη συγκεκριμένη σύσκεψη, αποτύπωσε τις θέσεις του. Από τους προϊσταμένους και εργαζομένους στο Γραφείο Εμπορίου, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου για όσους δραστηριοποιούνται στα όρια της αγοράς ή έξω από αυτή, όπως επίσης ζήτησε η υπηρεσία να λειτουργήσει όπως πρέπει, ώστε να προστατεύσει τη σύννομη λειτουργία της αγοράς.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ :

-         Ελπίζει η συνάντηση της 8/7/2011 να συνεισφέρει θετικά στην προσπάθεια να αναστραφεί η σημερινή πραγματικότητα.

-         Ευχαριστεί για την πρωτοβουλία της σύσκεψης.

Και

-         Εύχεται οι προσδοκίες που γεννήθηκαν μετά από αυτή να μη διαψευστούν.



Το Δ.Σ. του ΕΣΑ