GAIA

GAIA

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Δεν δέχομαι υποδείξεις», αλλά χαρίζω κλήσεις!


Ιστορίες καθημερινής τρέλας και ένας Αγρινιώτης που τιμά την ιδιότητα του πολίτη!
IMG_290414
Έχει ενδιαφέρον και αξίζει να αφιερώσει κανείς δυο λεπτά απ’ το χρόνο του για να διαβάσει την καταγγελία αναγνώστη μας. Και να βγάλει μετά τα δικά του συμπεράσματα… Μια απλή καθημερινή ιστορία, σαν αυτές που όλοι έχουμε βιώσει κατά καιρούς. Οι περισσότεροι, όμως, είπαμε το γνωστό «δε βαριέσαι» και το «ωχ αδερφέ», συμβιβαζόμενοι με καταστάσεις που μας πληγώνουν, …τις οποίες και συντηρούμε με αυτή μας τη στάση. Αντίθετα, ο εν λόγω πολίτης, αντέδρασε. Και επεδίωξε ο ίδιος τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, μήπως και…!!! Θέλει δουλειά πολύ, βέβαια, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
Διαβάστε, λοιπόν, την περιγραφή του:...

Είμαι κάτοχος αναπηρικού αυτοκινήτου. Σήμερα 29.4.2014, περί τις 12:40, περνώντας από την οδό Βότση είδα την εικόνα που έχω φωτογραφίσει. Ένα αυτοκίνητο χωρίς αναπηρική κάρτα ή διακριτικά αναπήρου, με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧΧΧΧΧ, ήταν σταθμευμένο πάνω στην αναπηρική θέση που υπάρχει στο σημείο, στην συμβολή των οδών Βότση & Αναστασιάδη, στο κέντρο του Αγρινίου. 
Εκείνη την στιγμή, μπροστά στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου (ΔΕΥΑΑ), στην οδό Βότση, ήταν σταθμευμένο ένα περιπολικό, μάλλον της τροχαίας, με πλήρωμα 2 ένστολους. Είπα στον οδηγό του περιπολικού να κοιτάξει εάν το αυτοκίνητο είναι αναπηρικό και τόνισα ότι η θέση είναι μόνο για αναπηρικά αυτοκίνητα, όπως δείχνει και η πινακίδα που βρίσκεται στην αρχή της θέσης. Μου απάντησε ότι θα το ελέγξει… Έφυγα από εκεί γιατί είχα κάποια δουλειά και επέστρεψα μετά από 10′ περίπου.
Το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο δεν είχε λάβει κλήση(!) και το περιπολικό ετοιμαζόταν να φύγει. Ρωτάω τον οδηγό του περιπολικού, γιατί δεν έδωσαν κλήση και μου απάντησε ότι «δεν δέχομαι υποδείξεις» και «δεν μπορώ να δώσω κλήση, γιατί πρέπει να έρθει μηχανή», ενώ ταυτόχρονα πετάχτηκε σαν ελατήριο και ο συνοδηγός του περιπολικού και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 
Φαντάζομαι, ως κοινός θνητός, ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Υπηρεσία τους, για να δουν σε ποιον ανήκε το όχημα και αποφάσισαν να μην δώσουν κλήση! Έτσι γίνεται στην Ελλάδα και σε όποιον αρέσει! Το γράφω γιατί μου έχει ξανασυμβεί! Αφού τους ανέφερα ότι θα πάρω τηλέφωνο στην Άμεση Δράση (100) και θα αναφέρω το γεγονός, αποχώρησαν από το σημείο. Κάλεσα αμέσως στο 100 και ανέφερα το γεγονός.
Ο αστυνομικός που απάντησε μου είπε ότι «δεν γνώριζε γιατί δεν έδωσαν κλήση» και ότι «θα έστελνε μηχανή για να βεβαιώσει την παράβαση». Δεν γνωρίζω τι έγινε στην συνέχεια. 
Τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση κάθε αρχής (και εξουσίας) για την διασταύρωση του συμβάντος, αν και -λογικά- η κλήση μου και η συνομιλία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης έχει καταγραφεί. 
Η συγκεκριμένη θέση που δυστυχώς -και σε αυτό είναι άμεσα υπεύθυνος ο Δήμος Αγρινίου- δεν έχει οριοθετηθεί σωστά με πινακίδες κατά μήκος της, αλλά και με χρωματισμό του δρόμου με διαφορετικό χρώμα, για να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους οδηγούς που δεν την γνωρίζουν, δεν την βλέπουν ή απλά την αγνοούν, είναι συνήθως κατειλημμένη από κάθε λογής οχήματα.
Κάποιες φορές δίνονται κλήσεις από τροχονόμους, αλλά τις περισσότερες φορές οι «καταληψίες» την βγάζουν καθαρή.
Πόσοι καταλήγουν να πληρώνουν τελικά τις κλήσεις για στάθμευση σε αναπηρικές θέσεις, δεν το γνωρίζω. Αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο Δήμος Αγρινίου, καθώς, όπως είναι γνωστό σε όλους, όποιος έχει κάποια γνωριμία στην Αστυνομία ή τον Δήμο, κατορθώνει να τις σβήνει. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2014!
Στο εξωτερικό, επειδή είχα την δυνατότητα να ταξιδέψω σε διάφορες χώρες με αυτοκίνητο, η Αστυνομία κάνει σωστά και όπως πρέπει την δουλειά της, χωρίς «υποδείξεις». 
απο το agrinioreport