GAIA

GAIA

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Οι παλαιές καπναποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, αγοράστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο. Η αγορά στοίχισε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε αποφασίσει επί υπουργίας Ευαγ. Βενιζέλου ότι θα προχωρούσε στην ολοκλήρωση του κτιριακού προγράμματος και στην ανάθεση της μελέτης, Γνωρίζετε πολύ καλυτερα κύριε Υπουργέ ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, που δυστυχώς είναι διαχρονικά ξεχασμένη και αδικημένη από το κεντρικό κράτος, θα πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου τον πολιτισμό της. Η Αιτωλοακαρνανία και πολιτισμό έχει και μεγάλη ιστορία αρχαιολογικού αλλά και νεώτερου λαογραφικού ενδιαφέροντος έχει. Δυστυχώς όμως και σ΄αυτόν τον τομέα ο νομός Αιτωλοακαρνανίας δεν απολαμβάνει τη δέουσα προσοχή αλλά και το απαιτούμενο ενδιαφέρον της πολιτείας. Προκειμένου αυτό το έργο να ενταχθεί στις ανακατανομές των προγραμμάτων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός των αποθηκών, που είναι ένα σημαντικό διατηρητέο κτίριο, σε Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου.
Αναλάβετε ουσιαστική πρωτοβουλία κύριε Υπουργέ και κάνετε να ξεπεραστούν όλα εκείνα τα εμπόδια που υπάρχουν, οικονομικά αλλά και γραφειοκρατικά και να γίνουν επιτέλους οι καπναποθήκες Παπαπέτρου ένα σύγχρονο «Πολυμουσείο», που εκτός από τα τόσα αρχαιολογικά ευρήματα-τα οποία δυστυχώς παραμένουν ξεχασμένα σε αποθήκες λόγω έλλειψης εκθεσιακών χώρων, να στεγάσει επιτέλους το πολυπόθητο Μουσείο Καπνού, αποτυπώνοντας έτσι τις βαθιές ιστορικές μνήμες. Οι αποθήκες Παπαπέτρου οφείλουν να αναδειχθούν σε αστικό σύμβολο του Αγρινίου, όπου επισκέπτες, μαθητές, φοιτητές από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Αγρίνιο για αυτό το λόγο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει για να δώσει λύση στο πρόβλημα, να δώσει αναπτυξιακή πνοή στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως να δείξει ότι η πολιτεία και ιστορική μνήμη έχει αλλά και σέβεται έμπρακτα τον πολιτισμό της .