GAIA

GAIA

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αγρίνιο: Ενημερωτική εκδήλωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, επί της οδού Βότση 2....

Ομιλητής στην εκδήλωση, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι ο Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής κ. Αντ. Καζάκος.
 
Στη διάρκειά της θα γίνει παρουσίαση και θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα όπως το πώς μπορεί ένα σχολείο να επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων, τι είναι το πρόγραμμα «Φιλοξενία» του Ιδρύματος της Βουλής, ποιες είναι οι καινοτομίες και οι προκλήσεις της Βουλής των Εφήβων, αλλά και τι είναι το φιλικό και εύκολα προσβάσιμο ψηφιακό πρόγραμμα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση».
Με αφετηρία την ανωτέρω θεματολογία, στόχος είναι να δοθούν λαβές για ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τη φιλοσοφία και τους γενικότερους στόχους των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος της Βουλής, αλλά, κυρίως, αφορμές για μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με την Πολιτική Παιδεία, ιδιαιτέρως στη σημερινή συγκυρία.