GAIA

GAIA

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Αγγελάκα-Μοσχολιού και για το ΓΠΣ



Δεν πήγε στη Διεύθυνση Δασών ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μοσχολιός: «Τα δάση απειλούνται από παράνομους και εκτός νομού».
Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας έκανε σήμερα την  πρώτη του επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία και μετά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι έφτασε πριν λίγο στο Αγρίνιο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου. Πριν βρεθεί στο Αγρίνιο πήγε σε διάφορες διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας εκτός από δύο, τις διευθύνσεις Δασών και Αλλοδαπών. Αυτό έδωσε ευκαιρία στον δήμαρχο Αγρινίου να υπενθυμίσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα δάση της περιοχής και τη λεηλασία που γίνεται σε σημαντικά δάση για τη χώρα επισημαίνοντας ότι υπάρχει λαθροϋλοτομία ακόμη και από παράνομους εκτός νομού(σ.σ. και εκτός χώρας πολλές φορές) και μάλιστα σε δέντρα σπάνια και σημαντικά. Κάλεσε ακόμα τα δασαρχεία να ενεργοποιήσουν όλους τους υπαλλήλους ώστε να αποφευχθεί το μεγάλο κακό. Ο κ. Αγγελάκας ανέφερε επεισόδιο και απειλές σε δασοφύλακα στο δάσος της Στροφυλιάς και εξήγησε ότι υπάρχει  ζήτημα με τα καύσιμα για τα πληρώματα που ελέγχουν τα δάση.
Η συνάντηση έληξε πριν από λίγο και σε δηλώσεις που έγιναν προς τον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος T.V. ο δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε ικανοποιημένος από όσα του μετέφερε ο κ. Αγγελάκας για το ΓΠΣ, αναφέροντας ότι σύντομα θα τελειώσει θετικά για την πόλη το θέμα. Κάτι ανάλογο ανέφερε και ο Γ.Γ. που έκανε λόγο για «θέμα ελάχιστου χρόνου» ώστε να μπει η τελική υπογραφή του, πολύ σύντομα.