GAIA

GAIA

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

«Βρες λύση ή ψάξε Μητρόπολη»


Aυστηρή σύσταση στον ιερέα από το Αγρίνιο, που κατηγορείται ότι έχει «προσηλυτίσει» δυο γυναίκες με τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ενώπιον του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά, εμφανίστηκε το πρωί ο ιερέας που έχει αποτελέσει τις τελευταίες μέρες την «πέτρα του σκανδάλου» στην τοπική κοινωνία.
Πρόκειται για μια υπόθεση, που είναι γνωστή εδώ και3,5 χρόνια περίπου, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, μόλις δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν καταθέσει οι σύζυγοι των δυο γυναικών.
Ο Μητροπολίτης φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την έκταση που πήρε το θέμα και διεμήνυσε σήμερα στον ιερέα πως αν δεν δώσει λύση στο ζήτημα, θα πρέπει να αναζητήσει άλλη Μητρόπολη. Για τον ίδιο λόγος, ο ιερέας είχε τεθεί σε διετή αργία, αλλά επέστρεψε στα καθήκοντα του και λειτουργεί σε ενορίες μακριά από το Αγρίνιο.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως οι γυναίκες και τα έξι συνολικά παιδιά, δεν ζουν πια μαζί του, κάτι όμως που διαψεύδουν οι δύο σύζυγοι.
Οι σύζυγοι καταγγέλλουν πως έχουν μήνες να δουν τα παιδιά τους: «Δεν με νοιάζει τι κάνει η γυναίκα μου, αλλά δεν δέχομαι να μην μπορώ να δω τα παιδιά μου, ή όταν τα βλέπω να με αντιμετωπίζουν σαν ξένο» λέει ένας από τους δυο μηνυτές, που μάλιστα καταγγέλλει πως τα παιδιά του, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις πουλούν κεριά και λένε πως είναι ορφανά!
Η υπόθεση, που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχει αφετηρία τον Αύγουστο του 2008, όταν μετά από ένα ταξίδι στα Ιεροσόλυμα, οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μείνουν μαζί με τον ιερέα, παίρνοντας και τα παιδιά τους μαζί.
http://www.agriniopress.gr/