GAIA

GAIA

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εξαιρείται το Καραμανδάνειο απο τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας τίθεται οριστικά εκτός των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της χώρας, η δε εισήγηση που κατατέθηκε δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Αυτό υπογράμμισαν σήμερα το μεσημέρι στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα οι Υφυπουργοί Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης θέτοντας οριστικά τέλος στη συζήτηση περί κατάργησης του Νοσοκομείου και συγχώνευσης του με το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τους κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Καραμανδάνειο πρέπει να μείνει αυτόνομο και σε πλήρη λειτουργία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των μικρών ασθενών απ’ ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

Τόσο ο κ. Τιμοσίδης όσο και ο κ. Αηδόνης τόνισαν ότι η πρόταση του Καθηγητή κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου αποτελεί απλώς εισήγηση της επιστημονικής του ομάδας και ειδικά ως προς το σημείο του Καραμανδανείου δεν γίνεται δεκτή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του τονίζοντας ότι «το Καραμανδάνειο, για προφανείς λόγους, δεν μπορεί ν’ ακυρωθεί, ούτε να υποβαθμιστεί. Αντιθέτως επιβάλλεται να στηρίξουμε την πλήρη ανάπτυξη του με βάση τον σχεδιασμό της Διοίκησης για την εξέλιξη του σ’ ένα πρότυπο Παιδιατρικό Νοσοκομείο για την Δυτική Ελλάδα».

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Κατσιφάρας είχε συνεργασία με τον Διοικητή του Καραμανδανείο Νοσοκομείου κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο στην διάρκεια της οποίας έγινε η επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.