GAIA

GAIA

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα LEADER απο ιδιώτες

Συνολικά 36 ιδιώτες από τους καλλικράτειους δήμους Ναυπακτίας, Μεσολογγίου και Καρπενησίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα Leader.  Τα επενδυτικά αυτά σχέδια είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.536.864 €, με αιτούμενη Δημόσια Δαπάνη 6.981.254 €, ενώ η προκηρυχθείσα Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 4.630.500 €. Η Δημόσια Δαπάνη των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων ανήλθε στο 150,77% της προκηρυχθείσας Δημόσιας Δαπάνης.


Από τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια την μερίδα του λέοντος θα πάρει ο νέος δήμος Ναυπακτίας δεδομένου ότι κατατέθηκαν 24 προτάσεις έναντι 10 από τον διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου και μόνο δύο από τον δήμο Καρπενησίου. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι σκοπεύουν, εάν εγκριθούν τα σχέδιά τους, να κατασκευάσουν υποδομές διανυκτέρευσης (ξενοδοχεία, ξενώνες) και χώρους εστίασης και αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ.).
Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ομάδας τοπικής δράσης της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ξεκίνησε την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.