GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Λαϊκή Αγορά Παραγωγών έκανε αρχή σήμερα


Με μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών και με ελκυστικές τιμές, ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της η λαϊκή αγορά των παραγωγών στο Αγρίνιο. Την λαϊκή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός

Η ανταπόκριση του κόσμου, έστεψε με απόλυτη επιτυχία την απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει την λαϊκή αγορά των παραγωγών στο Αγρίνιο, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Η λαϊκή αγορά των παραγωγών θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στην οδό Γρυμπόβου (πίσω από τα σχολεία στον σταθμό του τρένου) ενώ όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος ΑγρινίουΠαύλος Μοσχολιός, που μαζί με αντιδημάρχους επισκέφθηκε το πρωί το σημείο, σύντομα θα λειτουργήσει και η λαϊκή αγορά των παραγωγών βιολογικών προϊόντων.

Σε σχετική του δήλωση ο Παύλος Μοσχολιός, τόνισε:
«Είναι μια από τις ελάχιστες λαϊκές αγορές παραγωγών που λειτουργούν στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται και όπως άκουσα από τους πολίτες, υπάρχει ικανοποίηση και από τις τιμές και από την ποιότητα των προϊόντων. Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των τιμών και αυτό θα προκύψει και από την συμμετοχή και άλλων παραγωγών, ώστε να υπάρξει ένας καλός ανταγωνισμός , στη βάση της χαμηλότερης τιμής. Έτσι ο πολίτης θα μπορεί να αγοράσει ντόπια προϊόντα, φθηνά προϊόντα και βεβαίως ποιοτικά. Εμείς δώσαμε αυτήν την δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής, να αγοράσουν κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς τους μεσάζοντες και από την άλλη δίνουμε την δυνατότητα σε νέους παραγωγούς, σε μια αγορά 100 χιλιάδων ανθρώπων, να μπορέσουν να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες και να ξεκινήσουν και νέοι παραγωγοί.

Εφόσον συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και υπάρχει ικανοποίηση από τον κόσμο, την αγορά αυτή θα την διατηρήσουμε και θα την ενδυναμώσουμε»

Τον δήμαρχο συνόδευσαν στην λαϊκή  οι αντιδήμαρχοι  Πάνος Τζαμαλής, Βλάσης Σφυρής, Αντώνης Κούρος, Θύμιος Ράπτης,  ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αγρινίου, Δημήτρης  Σκαβάρας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Αγρινίου.

Ενδεικτικά δειτε κάποιες τιμές προιόντων στην σημερινή λαϊκή:
Πορτοκάλια: 0,50 έως 0,35 ευρώ ανά κιλό
Φασολάκια 1,80
Λεμόνια 0,90
Κεράσια: 1,70 έως 2,00
Παντζάρια: 0,80
Βλήτα: 1 ευρώ
Ντομάτες 1,20 εως 1,50
Ροδάκινα 1 ευρώ ανά κιλό