GAIA

GAIA

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη ευρωβουλευτών στο νομό μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.



 Μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 12 Αυγούστου το νομό μας οι ευρωβουλευτές Frank Engel από τους Χριστιανοδημοκράτες του Λουξεμβούργου και Γιώργος Χατζημαρκάκης από την Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Γερμανίας.
  Αρχικά, συνοδευόμενοι από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπόκα, επισκέφτηκαν το δημαρχείο Αγρινίου όπου τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος της πόλης κ. Θεόδωρος Λαδάς και τους έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την πόλη και τα ζητήματά της. Στη συνέχεια έφτασαν στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή καθώς και στελέχη του.
  Οι δυο ευρωβουλευτές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δομές του Επιμελητηρίου, ενώ ξεναγήθηκαν στα γραφεία, τον εκθεσιακό του χώρο και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ενημερώθηκαν στη συνέχεια διεξοδικά για τα θέματα των επιχειρήσεων στο νομό και τα πρόσθετα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ελληνική και η διεθνής κρίση. 
  Στη συνέχεια επισκέφτηκαν επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου  να δουν την παραγωγική διαδικασία της και κατόπιν μετέβησαν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Αυγέρης, Κ. Καρανίκας, Χ. Πετρόπουλος και Γ. Χριστογιάννης.
  Συνάντηση είχαν και με μέλη του Συνδέσμου Ιχθυοκαλλιεργητών Νομού  Αιτωλοακαρνανίας, στα γραφεία του Συνδέσμου στο Μεσολόγγι, όπου ενημερώθηκαν για την δυναμική του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στον Νομό μας, τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.
Οι δυο ευρωβουλευτές έμειναν ενθουσιασμένοι από τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας και τόνισαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αναδειχτεί αυτός, ενώ παράλληλα να δοθεί νέα ώθηση στην παραγωγή αλλά και την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που υπάρχουν σε αφθονία. Ουσιαστικά «υιοθέτησαν» το Νομό μας καθώς συνδέονται και με τη χώρα μας, δεδομένου ότι ο κ. Χατζημαρκάκης είναι ελληνικής καταγωγής αλλά και ο κ. Engel μιλά τη γλώσσα μας.
   Παράλληλα με το αντικείμενό τους που είναι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, μάλιστα, δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας που θα είναι βιώσιμες και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.