GAIA

GAIA

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟ....

Με όλα που μας ζητάνε  οι Ευρωπαίοι να κάνουμε «για να σωθεί η χώρα» μου έφερε στο μυαλό ένα παλιό ανέκδοτο που αξίζει νομίζω να το θυμηθούμε:  Ένας εργάτης Έλληνας δούλευε σε ένα εργοστάσιο κάπου στη Γερμάνια. Η δουλειά του ήταν σε όλη τη βάρδια του να τραβάει ενα μοχλό ενός μηχανήματος! Κάποια μέρα πέρασε από εκεί ένας επιθεωρητής του εργοστασίου και βλέπει τον  Έλληνα.
– Τι κάνει αυτός εδώ; Μόνο το ένα χέρι  δουλεύει;  Γρήγορα να του φέρετε ένα άλλο μηχάνημα διπλά του να χειρίζεται και αυτό ! 
Πέρασε κάποιος καιρός και ο Έλληνας δούλευε με το ένα χέρι τον ένα μοχλό και με το άλλο  το δεύτερο  μηχάνημα!  Ξαφνικά εμφανίζεται και άλλος ελεγκτής! Και καθώς ήθελε το εργοστάσιο να έχει  καλλίτερη παραγωγή με το ίδιο εργατικό δυναμικό, πέφτει το μάτι του στον Έλληνα! 
- Τι γίνεται εδώ  ; Μόνο με τα χέρια του δουλεύει;  Εμπρός – εμπρός  να του τοποθετήσετε και ένα άλλο μηχάνημα διπλά του να το χειρίζεται με ένα πεντάλ  με το πόδι! 
Μέχρι που κάποια μέρα, πέρασε και ένας ακόμα επιθεωρητής και άρχισε τον έλεγχο εργασίας ξανά …  
 Μόλις έφτασε μπροστά στον Έλληνα, και τον  κοιτούσε καλά – καλά, τον προλαβαίνει ο Έλληνας  και του λέει: 
- Επειδή ξέρω καλά κύριε επιθεωρητά ότι θα μου βάλετε και ένα ακόμα πεντάλ να πατάω με το πόδι που μου έχει μείνει ελεύθερο, δεν μου βάζετε και ένα πινέλο στον κω… να βάφω να τελειώνουμε  με αυτήν την υπόθεση;  …