GAIA

GAIA

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ




Στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, μέσα από τις δραστηριότητες του τμήματος κουκλοθεάτρου μας «Μια φορά και μια κούκλα», διαπιστώσαμε και βιωματικά, πως ο συναισθηματικός κόσμος και η φαντασία των παιδιών μέσα από το Κουκλοθέατρο, μπορούν πραγματικά -εκτός από το να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν – να τους δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσουν μορφές τέχνης όπως η λογοτεχνία, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι κατασκευές κλπ και το σημαντικότερο να τα συνδέσει, όχι με διδακτικό αλλά ευχάριστο τρόπο, με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον και τελικά με τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πραγματικές αξίες της ζωής .

Φιλοδοξία μας να φέρουμε αυτό το είδος, μέσω της κούκλας, κοντά σε παιδιά, σχολεία και χώρους, που δύσκολα φθάνει ένα επαγγελματικό θέαμα .
Οι εμπειρίες μας και οι παραστάσεις μας μέχρι σήμερα σε απομακρυσμένα σχολεία, σε Ειδικά σχολεία, στο γηροκομείο αλλά και όπου κληθήκαμε, ήταν συγκινητικές.
Οι προσκλήσεις για παραστάσεις συνεχίζονται και εμείς όσο μπορούμε θα ανταποκρινόμαστε. Θέλουμε όμως να το πάμε ακόμη πιο πέρα, επειδή πιστεύουμε, πως είναι ένα είδος, που μπορεί να είναι κοντά σε όλα τα παιδιά και η διάδοση του μόνο χαρά μπορεί να τους δώσει.
Προχωρούμε λοιπόν στην διοργάνωση συνάντησης κουκλοθέατρων στις 17 και 18 Ιουνίου 2017 (Σάββατο-Κυριακή).
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΈΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ», στο Κεπετρί στα Αμπάρια Παναιτωλίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής κουκλοθέατρων μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλ.: Λιάτσου Χριστοφορούλα 6931227712 & Κορδολαίμη Σοφία 6972260958 μέχρι τέλος Μαΐου 2017.




Δύσκολη προδιαγράφεται η υπόλοιπη θητεία του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα μετά και τις τελευταίες εσωκομματικές κόντρες και τη ρήξη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Μαραγιάννη. Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί  στην παράταξη του κ. Σπύρου Κωνσταντάρα αποτυπώθηκε και στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών. Ο  κ. Κωνσταντάρας και  ορισμένα μέλη της παράταξή του  πρότειναν αρχικά τον κ.Κότσαλο για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση όμως δεν πέρασε και κατάφερε να εκλεγεί, κόντρα στην πρόταση του Δημάρχου, ο κ.Μαραγιάννης αφού εξασφάλισε ψήφους τόσο από την «εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση» όσο και ψήφους της αντιπολίτευσης!

 Όσο αφορά την οικονομική επιτροπή και εκεί τα πράγματα θα είναι δύσκολα αφού εξελέγησαν οι κκ Βαλής και Καλογερής,  επίσης από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο  κ. Παπαθανασόπουλος Ιωάννης, και κα.Λαγιοπούλου Κομποτού Ιωάννα, οι οποίοι όπως λέγεται ανήκουν πλέον στην «εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση» και δύο από την παράταξη του κ.Κασόλα, ο κ. Κατσαρός Αριστείδης  και κ.Δάλλας Δημήτριος..