GAIA

GAIA

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού.

  • Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας σε συνεργασία ....με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας  πραγματοποίησαν με επιτυχία την   Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:
 «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»
 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος ) Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο.
 Ο  καρκίνος του μαστού υπολογίζεται ότι εκδηλώνεται σε 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως σε κάθε φάση της ζωής τους. Παρά τη συχνότητα του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.
Ομιλητές ήταν ο  κ. Γιάννης  Χαβελές MD,cMS,PhD, Χειρούργος Μαστού-Μαστολόγος, ο οποίος μίλησε για την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η κ. Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, η οποία ανέπτυξε το θέμα << Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο>> και η κ. Μαρία Ανδρεά- Αποστολοπούλου, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας η οποία αναφέρθηκε στην προσωπική της  εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.