GAIA

GAIA

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ομιλία του Κώστα Ζουράρι στο Τρικούπειο στο Μεσολόγγι

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα » για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, πραγματοποίησε, με επιτυχία εκδήλωση, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου σε συνεργασία με  το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, με ομιλητή τον κ. Κώστα Ζουράρι, Πολιτειολόγο.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

– ο κ. Νικόλαος Καραπάνος, Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου,
-ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Ντίνος Γιαννόπουλος
– ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος
–  Δημοτικοί Σύμβουλοι
-ο κ. Αλέξανδρος Καρβούνης, αναπληρωτής Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε θέματα Παιδείας
– εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων
– εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας
– η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων & Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Βασιλική Μαραγιάννη με μέλη του Συλλόγου.
-Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων και πολλοί επίσημοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»  η Πρόεδρος, κα Διονυσία Σαμαντά, καλωσόρισε τον κ.  Κώστα Ζουράρι, τον ευχαρίστησε θερμότατα για την τιμή που μας έκανε να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην  εκδήλωσή μας και προλόγισε τη χορωδία των εκπαιδευομένων νέων μας, τονίζοντας τη σημασία της μουσικής στην εκπαίδευσή τους για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου  ο οποίος αναφέρθηκε στην Έξοδο του Μεσολογγίου, στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»,  ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό και έδωσε το βήμα στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, με τις γλωσσοπλαστικές ικανότητες που τον διακρίνουν, ξεδίπλωσε τον πλούτο της βαθύτατης ελληνικής παιδείας και ψυχής που διαθέτει μιλώντας για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και την υπέρτατη θυσία των προγόνων μας, αλλά και για το ελληνικό έθνος γενικότερα.
Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία των εκπαιδευομένων νέων μας, οι οποίοι απέδωσαν πατριωτικά τραγούδια με την καθοδήγηση της κας Ευσταθίας Γρέντζελου, Κοινωνικής Λειτουργού του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και με συνοδεία στο πιάνο της κας Ειρήνης Μαμασούλα. Η ερμηνεία τους απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τη συγκίνηση του κόσμου, ο οποίος αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 ο κ. Ζουράρις επισκέφτηκε την Έδρα-Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι για να γνωρίσει από κοντά το έργο μας, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευομένους νέους μας και να θαυμάσει τα χειροτεχνήματά τους και ξεναγήθηκε στον Κήπο των Ηρώων.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα  τα μέλη, τους φίλους μας, τους εθελοντές, τους  χορηγούς, τους συμπολίτες μας και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA