GAIA

GAIA

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου εγκαινίαζεται στο Αγρίνιο

pol-artikos-agr1Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με θέμα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων» παρουσιάζεται από 16 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016 στο Αγρίνιο....


Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου, θα φιλοξενηθεί στη Παλαιά Δημοτική Αγορά και θα εγκαινιασθεί από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 8:00 μμ.

pol-artikos-agr2Ο Β. Αρτίκος αποτυπώνει τις αναμνήσεις από τον αγαπημένο τόπο καταγωγής του παρουσιάζοντας, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, την πόλη και τους ανθρώπους της περιοχής του.  «Αιχμαλωτίζει τις στιγμές» μοναδικά και αποκαλύπτει την αυθεντική ομορφιά και το γνήσιο συναίσθημα της λιμνοθάλασσας και του υδροβιότοπού της, τις αλυκές, τα πουλιά, τους ντόπιους ψαράδες, τα παιδιά που παίζουν, τους πανηγυριστές του Αη-Συμιού και της Αγι’ Αγάθης. Αυτός ο τόπος τον ενέπνευσε να εντρυφήσει, μέσα από το φωτογραφικό του φακό, στις αξίες του ανθρωπισμού και της ελευθερίας που ανέθρεψαν τις γενιές των ανθρώπων του Μεσολογγίου. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης «κάθε φορά, θα ήθελα να απλώσω τα φτερά μου και να ταξιδέψω μακριά από το σπίτι, παίρνοντας μαζί μου τις εικόνες, τα χρώματα και την αύρα της δικής μου γης. Η πιο βαθιά μου επιθυμία ήταν να εξωτερικεύσω την αγάπη για τον τόπο όπου ζω».
        pol-artikos-agr3  Την έκθεση θα συνοδεύει έκδοση η οποία περιέχει    φωτογραφίες του καλλιτέχνη με εισαγωγικό κείμενο του Νίκου Αλιάγα.                                    
Επισκέψεις καθημερινά: 11:00-13:30 &18:00-21:00
ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, πλατεία Δημάδη, Αγρίνιο.
Για ομαδικές επισκέψεις Σχολείων κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία στο τηλ.: 26413 60316 ή στο e-mail:  pinakothiki@agrinio.gr
pol-artikos-agr4Βιογραφικό:
Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013. Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.
pol-artikos-agr5Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση.
Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας.
Έχει εκδώσει τρία ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ.
Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.