GAIA

GAIA

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Stop bullying» είπαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου



Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ενδοσχολική βία, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, παρουσίασαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Η έρευνα που οι μαθητές του Β4 πραγματοποίησαν καλώντας τους συμμετέχοντες μαθητές να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων κατέληξε σε
όλως ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό σχολείο και ποιες καταστάσεις διαμορφώνονται στη σύγχρονη κοινωνία.
Βασικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. Κώστας Παπαιωάννου ο οποίος και, αφού συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική τους εργασία, μίλησε, με συγκεκριμένα μάλιστα παραδείγματα, για την 
ενδοσχολική βία, αλλά και για την εισαγωγή φαινομένων ρατσισμού. «Η Ελληνική κοινωνία θα πρέπει να αποδεχθεί την αμηχανία της απέναντι σε κάποια φαινόμενα και να συνειδητοποιήσει  ότι δεν υπάρχουν πάντα σταθερά δεδομένα. Πρέπει να ψάξουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, να δούμε τι πήγε καλά, τι δεν πήγε καλά. Υπάρχουν καθηγητές και διευθυντές που προσπαθούν άλλοτε αμήχανα, άλλοτε οργανωμένα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας με αποβολές είναι λανθασμένη πρακτική. Δεν είμαι εναντίων των ποινών, ειδικά όμως σε τέτοια θέματα, αυτού του είδους οι ποινές δεν φτάνουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαιωάννου.Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής κ. Αλέκος Φαφούτης, εστιάζοντας κυρίως σε καταστάσεις που αφορούν περισσότερο στα τοπικά δεδομένα, σύμφωνα και με τα όσα η εργασία των παιδιών έδειξε.
Την πλήρη παρουσίαση της εργασίας έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές. Αναφορές έγιναν μάλιστα και σε φαινόμενα βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο του σήμερα, αλλά και περασμένων δεκαετιών.
Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος κα. Νανά Θεοδωροπούλου.Χαιρετισμό στην ημερίδα απήυθυναν η αντιδήμαρχος Αγρινίου κα. Ντίνα Κατσαρή, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ιάκωβος Παλαιολόγος και ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Αγρινίου κ. Δημήτρης Μπίτσης.

Ο κ.Παπαιωάννου
Ο κ.Μπίτσης
Ο κ.Παλαιολόγος