GAIA

GAIA

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει το χαράτσι "αργομουνιάτικο"

Κατά τον 16ο αιώνα, στην προνομιούχο νήσο Χίο, η οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα μπορούσε να της αποφέρει φόρους.
(Όπως δηλαδή κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ κακή ώρα)...
Γιατί λοιπόν να εξαιρεθούν οι χήρες; Όσες είχαν χάσει τον άντρα τους νέες, αν στη συνέχεια δεν παντρεύονταν για να κάνουν παιδιά, αν δεν μετείχαν δηλαδή  στην τεκνοποιία της κοινότητας, τιμωρούνταν με την υποχρεωτική καταβολή ειδικού φόρου  για την αποχή που ονομαζόταν από τους ντόπιους "αργομουνιάτικο".
Στην αρχή σκέφτηκα να μην το γράψω, για να μη συμβάλλω στο να πάρουν κι άλλες ιδέες  τα διεστραμμένα μυαλά αυτών που κάνουν ότι κάνουν στην οικονομία της χώρας,  αλλά μετά είπα ότι δε γίνεται να το ξέρω εγώ και να μην το ξέρουν εκείνοι. Και η πρόταση, σίγουρα, είναι η εξής: "Αφού καταφέραμε να κάνουμε τους άντρες να αυτοκτονούν απ' τα χρέη, γιατί δεν κάνουμε και στις χήρες τους αυτό που τους έκαναν οι Τούρκοι το 1500;" 
Πώς δεν το σκέφτηκε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών; Έτσι τουλάχιστον θα λυνόταν
εν μια νυχτί το δημογραφικό μας πρόβλημα.
Και σχολιάζω: Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω στην απόρριψη μιάς τέτοιας πρότασης, είναι ότι προφανώς  δεν τους συμφέρει η αύξηση της γεννητικότητας.