GAIA

GAIA

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Οδύσσεια της μεταστέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και… η αλήθεια

epi-astynomiki-diefthinsi-aitolias1                                                                                      Γράφει ο Χρήστος Γερ. Σιάσος
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει!  Λαϊκή παροιμία  
Είναι κοινά αποδεκτό σε όλους ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με έδρα το Μεσολόγγι στεγάζεται για πολλά χρόνια σε ένα ετοιμόρροπο  κτήριο κατασκευής του 19ου αιώνα και σε καμία περίπτωση δεν τιμά τόσο την πόλη του Μεσολογγίου όσο και την Ελληνική Αστυνομία. Μια μικρή αναφορά, μέσα από το ρεπορτάζ, βλέπουμε ότι οι πολιτικοί μας, Βουλευτές, Πολιτευτές, Υπουργοί, Δημοτικοί  Άρχοντες όλων των «αποχρώσεων», έβλεπαν την κατάσταση του κτηρίου, έκαναν τις δέουσες δηλώσεις και η συνέχεια στις επόμενες… εκλογές!!!..

Στις 11 Ιανουαρίου 2007,  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιοποιεί το Ν.3389/2005 και μέσα από τον φορέα «Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» (Σ.Δ.Ι.Τ.) με συγκεκριμένες διαδικασίες είχε τη δυνατότητα ανέγερσης είκοσι εννέα κτηρίων ανά την Επικράτεια. Στον κατάλογο των κτηρίων  αυτών ήταν και η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι. Ήταν πραγματικά μια χαμένη ευκαιρία για το Μεσολόγγι που έφυγε και πήγε σε άλλη πόλη με πιο «ισχυρούς» παράγοντες, Δημοτικούς και Κοινοβουλευτικούς, αυτοί ξέρουν!!!  και η ζωή στην πόλη συνεχίζεται… Οι υποσχέσεις ένθεν και ένθεν πολλές, καφενειακές συζητήσεις άπειρες και όλοι  περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να ακούσουν τα ίδια πράγματα για την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.τ.λ.
Το τάξιμο ποτέ δεν έβλαψε, ώσπου να φτάσεις στο δόσιμο χρειάζεται πολύς δρόμος… και όπως λέει ο σοφός λαός, « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει!», και η Οδύσσεια για εύρεση κτηρίου συνεχίζεται…  Τον Ιούλιο του 2013, επισκέπτεται το κτήριο ο τότε Τομεάρχης, Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ., νυν Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Τέρενς Κουίκ που υποσχέθηκε ότι θα κάμει ερώτηση  προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο δε Πολιτευτής των ΑΝ. ΕΛ. Αιτωλοακαρνανίας Κώστας  Ντούπης, την ίδια ημέρα  αποκαλύπτει ότι, «από το Δεκέμβριο  που μας πέρασε, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους εργασίας». Ο χρόνος κυλά στους δικούς του ρυθμούς, το Μεσολόγγι  «απολαμβάνει» τις υποσχέσεις των ντόπιων Αρχόντων που τελειωμό δεν έχουν…
Το Δεκέμβριο που μας πέρασε, παραβρέθηκε στον εορτασμό του Πολιούχου Μεσολογγίου, Άγιο Σπυρίδωνα, ξανά ο κ. Κουίκ με τη νέα του Κυβερνητική ιδιότητα, Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ημέρα επισκέπτεται ξανά την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και συνάντησε την Ένωση των Αστυνομικών, συζήτησε μαζί τους και τους υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί  με τον αρμόδιο Υπουργό και θα αναλάβει προσωπικά την μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε άλλο κτήριο.
Στο twitter του τότε έγραψε, «Απαράδεκτο, ούτε καν τριτοκοσμικό, το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσολογγίου. Χρήζει άμεσης μετεγκατάστασης». Από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Όμως, το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ναυπάκτου (πρώην καπναποθήκες) και είχε παραχωρηθεί για τη μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λέγεται ότι τα τελευταία χρόνια στεγάζεται κάποια υπηρεσία και παραχωρήθηκε σ’ αυτή για κάποια χρόνια, ο Δήμος Μεσολογγίου θα πρέπει να γνωρίζει περισσότερα…  Στο σημείο αυτό και σύμφωνα με τις φωτογραφίες που παραχωρούμε,  η ταμπέλα που υπάρχει μας λέει ότι στο κτήριο στεγάζεται η ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Μεσολογγίου υπάρχει δε και κινητό τηλέφωνο για κάθε πληροφορία.
Επίσης, γράφονται και λέγονται πολλά  για το ίδιο το θέμα, προσωπικά θέλω να πιστεύω και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω θα πρέπει να ολοκληρωθεί η υπόθεση αυτή για το καλό της ίδιας Υπηρεσίας και των εργαζομένων αλλά και της πόλης γενικότερα. Δεν μας τιμά η τριτοκοσμική κατάσταση του κτηρίου που στεγάζεται σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.
 epi-astynomiki-diefthinsi-aitolias4epi-astynomiki-diefthinsi-aitolias5epi-astynomiki-diefthinsi-aitolias3epi-astynomiki-diefthinsi-aitolias2